Ștefan Mușoiu: „Promovez noi soluții pentru absorbția integrală a fondurilor europene”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, face lobby pentru definitivarea proiectelor finanțate din banii Uniunii Europene. Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu, face lobby susținut pentru extinderea cu încă un an a termenelor necesare definitivării proiectelor prinse în exerciţiul financiar 2014-2020. ”Majoritatea demersurilor mele din ultimul timp în relația cu autoritățile europene s-au concentrat, în special, pe integrarea în Spațiul Schengen și pe prelungirea cu încă un an a termenelor privind darea în folosință a tuturor proiectelor finanțate din bani comunitari. Această amânare, pe care o… Articolul Ștefan Mușoiu: „Promovez noi soluții pentru absorbția integrală a fondurilor europene” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Ștefan Mușoiu: „Promovez noi soluții pentru absorbția integrală a fondurilor europene”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, face lobby pentru definitivarea proiectelor finanțate din banii Uniunii Europene.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu, face lobby susținut pentru extinderea cu încă un an a termenelor necesare definitivării proiectelor prinse în exerciţiul financiar 2014-2020.

”Majoritatea demersurilor mele din ultimul timp în relația cu autoritățile europene s-au concentrat, în special, pe integrarea în Spațiul Schengen și pe prelungirea cu încă un an a termenelor privind darea în folosință a tuturor proiectelor finanțate din bani comunitari. Această amânare, pe care o solicit, se va traduce prin absorbția 100% a fondurilor europene, destinate marilor proiecte.”, își explică deputatul ialomițean insistența diplomatică de la nivel Uniunii Europene.

Ștefan Mușoiu subliniază că nu doar România are nevoie de acest răgaz, ci și majoritatea statelor membre, afectate de războiul din Ucraina, precum și de efectele crizei energetice și de cele ale inflației, care au provocat majorări de prețuri pentru materiale și pentru prestațiile tuturor serviciilor.

România trebuie să absoarbă până la ultimul euro din fondurile europene disponibile, în principal pentru proiectele de modernizare a căilor ferate şi a autostrăzilor, care înregistrează unele întârzieri în realizare şi implementare, astfel încât să nu plătim niciun leu de la bugetul statului! (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD de Ialomița)

”Din aceste raționamente i-am cerut sprijinul și președintelui Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European (REGI), Younous Omarjee, în cadrul întrevederii pe care am avut-o cu acesta la Parlament, alături de europarlamentarul Rovana Plumb și de Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.”, a completat parlamanetarul social-democrat.

Ștefan Mușoiu: Extinderea dialogului va genera strategii de dezvoltare adaptate”

Președintele executiv al PSD Ialomița, deputatul Ștefan Mușoiu, mizează pe creșterea atenției necesară colaborării între instituțiile europene și autoritățile locale și regionale în identificarea nevoilor și priorităților specifice fiecărei regiuni și pe extinderea dialogului dintre acestea.

„Toate strategiile de dezvoltare regionale trebuie adaptate atât condițiilor specifice locale, precum și contextului general determinat de factorii externi țării noastre și care, inevitabil, își pun amprenta asupra tuturor domeniilor de activitate, având în vedere interdependența globală.”, punctează deputatul PSD.

Mușoiu anunță că a propus în sprijinul României și organizarea, până la sfârșitul anului, la București, a unor dezbateri cu autoritățile române, precum și cu factorii decidenți de la Bruxelles în vederea creșterii gradului de conștientizare a beneficiilor fondurilor din politica de coeziune, precum și pentru păstrarea intactă a acestor sume alocate, vitale dezvoltării uniforme.

„Pe de-o parte este încă nevoie ca toți românii, fie ei primari sau simpli cetățeni cu alte ocupații, să înțeleagă mai bine acest proces de accesare și utilizare a banilor comunitari, iar pe de altă parte reprezentanții forurilor europene vor percepe și mai clar faptul că este vital ca din acești bani destinați investițiilor să nu fie redirecționate anumite procente pentru alte scopuri.”, a mai arătat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Articolul Ștefan Mușoiu: „Promovez noi soluții pentru absorbția integrală a fondurilor europene” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.