Ștefan Mușoiu: Creșterea taxelor și austeritatea, surprizele PNL pentru 2021

Refuzul constant al Guvernului Orban să prezinte bugetul pentru anul viitor în Parlament, așa cum este normal, înainte de alegeri, devoalează austeritatea pe care liberalii o vor instaura în România. Ștefan Mușoiu, deputat PSD, taxează decizia Executivului, apreciind că atenționarea de zilele trecute a Băncii Naționale a României privind „necesitatea consolidării bugetare” confirmă că Guvernul Orban a luat decizia să ascundă bugetul pentru anul 2021 de teamă că va pierde multe voturi. ”Necesitatea consolidării bugetare înseamnă creșterea taxelor și impunerea austerității. În proiecția bugetară pentru 2021 s-ar vedea clar toate… Articolul Ștefan Mușoiu: Creșterea taxelor și austeritatea, surprizele PNL pentru 2021 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Ștefan Mușoiu: Creșterea taxelor și austeritatea, surprizele PNL pentru 2021

Refuzul constant al Guvernului Orban să prezinte bugetul pentru anul viitor în Parlament, așa cum este normal, înainte de alegeri, devoalează austeritatea pe care liberalii o vor instaura în România.

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, taxează decizia Executivului, apreciind că atenționarea de zilele trecute a Băncii Naționale a României privind „necesitatea consolidării bugetare” confirmă că Guvernul Orban a luat decizia să ascundă bugetul pentru anul 2021 de teamă că va pierde multe voturi.

Necesitatea consolidării bugetare înseamnă creșterea taxelor și impunerea austerității. În proiecția bugetară pentru 2021 s-ar vedea clar toate măsurile de austeritate pe care actualii guvernanți le pregătesc, pe furiș, respectiv creșterea TVA, disponibilizări în masă, scăderea nivelului de trai și explozia datoriei publice”, arată Ștefan Mușoiu.

Pe de altă parte, tertipurile invocate de PNL privind menținerea la secret a bugetului pe 2021 sunt taxate și mai dur și de BNR. În opinia reprezentanților Băncii Naționale, în lipsa unui proiect de buget, Guvernul adâncește incertitudinile afectând, astfel, și mai mult economia.

Cu alte cuvinte, Guvernul Orban se dovedește a fi mai periculos decât noul coronavirus, pentru că nu amenință doar sănătatea, ci și locurile de muncă, veniturile populației și economia”, declară deputatul PSD ialomițean, care atrage atenția că există însă o cale de a evita catastrofa economică liberală de anul viitor.

PSD a prezentat programul de guvernare care oferă soluții practice pentru siguranța locurilor de muncă, siguranța creșterii nivelului de trai, fără majorarea taxelor. În plus, despre guvernarea PSD se poate vorbi numai la superlativ în baza datelor reale economice, furnizate de instituțiile de cercetare interne și externe. Așadar, alegerile din 6 decembrie constituie oportunitatea oferită de PSD românilor de reîntoarcere la creștere economică și prosperitate”, a mai punctat Ștefan Mușoiu.

(Comandat de Partidul Social Democrat, filiala Ialomița. Executat de SC Media Web Publicitate SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 11200020)

Articolul Ștefan Mușoiu: Creșterea taxelor și austeritatea, surprizele PNL pentru 2021 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.