Spitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța s-a întrunit de urgență în cursul acestui weekend pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus. Astfel, s-a [...] The post Spitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul coronavirus first appeared on Constanța NEWS.

Spitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța s-a întrunit de urgență în cursul acestui weekend pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Astfel, s-a stabilit extinderea numărului de locuri dotate cu oxigen pentru pacienții cu COVID-19 înregistrați în Unitatea Primiri Urgențe (UPU) și aflați în așteptarea transferului către spitalele COVID. De asemenea, a fost suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

Totodată, a fost crescută și capacitatea de testare PCR, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și a fost aprobată amplasarea unei extensii modulare care va deservi UPU și astfel va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID, aflați în așteptarea rezultatului PCR. Noua extensie este formată din 16 containere care vor fi racordate la utilități, iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20 – 22 paturi.

The post Spitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul coronavirus first appeared on Constanța NEWS.