Sorin Cîmpeanu a anunțat când se dă OUG prin care facultățile vor putea face şi cursuri online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă, 21 mai, că Guvernul va adopta miercuri, 25 mai, ordonanţa de urgenţă care va crea baza legală astfel încât predarea în facultăți să se poată face şi online, cu o pondere diferită în funcție de domeniu. „Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o […]

Sorin Cîmpeanu a anunțat când se dă OUG prin care facultățile vor putea face şi cursuri online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă, 21 mai, că Guvernul va adopta miercuri, 25 mai, ordonanţa de urgenţă care va crea baza legală astfel încât predarea în facultăți să se poată face şi online, cu o pondere diferită în funcție de domeniu.


„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu, medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual”, a spus Cîmpeanu, aflat la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.


El a precizat că astfel studenții vor putea să facă și cursuri online, nu doar față în față.


„Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte", a mai spus ministrul Educației.


Pe 25 martie, ministerul Educației a transmis o circulară prin care a informat universitățile că va iniția o ordonanță de urgență astfel încât predarea online să poată continua în facultăți și de anul viitor.


Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat atunci, în premieră pentru Libertatea, că se va propune baza legală pentru a se putea desfășura ore de curs în facultăți „și prin intermediul resurselor electronice”, dar numai „într-un procent prevăzut de ARACIS în standardele de calitate, procent care va diferi de la un domeniu la altul”.


Măsurile vor intra în vigoare anul viitor, „pentru că trebuie să avem standardele aprobate de ARACIS, care să pună condiții, iar universitățile să respecte condițiile ARACIS”, a menționat atunci Sorin Cîmpeanu.