Soldatul ucrainean rănit, care a slăbit 23 de kilograme în captivitate, operat cu succes în SUA: „Totul este OK”

Mihailo Dianov, soldat al Brigăzii 36 Marine din Batalionul Azov, eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, a fost supus unei intervenții chirurgicale de reconstrucție o unei porțiuni de 4 centimetri de os la brațul drept, într-un spital din St. Louis, SUA, relatează radiodifuzorul public de la Kiev. Dianov a devenit cunoscut după […]

Soldatul ucrainean rănit, care a slăbit 23 de kilograme în captivitate, operat cu succes în SUA: „Totul este OK”

Mihailo Dianov, soldat al Brigăzii 36 Marine din Batalionul Azov, eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, a fost supus unei intervenții chirurgicale de reconstrucție o unei porțiuni de 4 centimetri de os la brațul drept, într-un spital din St. Louis, SUA, relatează radiodifuzorul public de la Kiev.

Dianov a devenit cunoscut după publicarea fotografiei din subolurile uzinei metalurgice Azovstal care care îl înfățișa cu o structură metalică pe braț ca suport, după ce a suferit răni foarte grave în timpul luptelor. „Mișania”, devenit un simbol al indestructibilității și curajului soldaților ucraineni, a fost operat în SUA.

Soldatul a mai captat o dată atenția, după eliberarea din detenția rusă, pe 22 septembrie. Era un schelet viu. Sora lui, Aliona Lavrușko, a explicat că Mihailo a slăbit 23 de kilograme, după patru luni în colonia penitenciară Olenivka.

Left: Ukrainian marine Mykhailo Dianov inside the Azovstal steel plant during the siege of Mariupol in May.Right: Dianov in a Kyiv hospital after his release from Russian captivity in late September.???? Olena Lavrushko/Dmytro 'Orest' Kozatskyi pic.twitter.com/C681jJPOxj— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) September 23, 2022

Soldatul ucrainean avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru că în timpul asaltului de la combinatul chimic Azovstal din Mariupol nu a fost tratat corespunzător. Clubul de fotbal ucrainean Șahtior Donețk a fost cel care a suportat cheltuielile intervenției chirurgicale.

„Operația a fost un succes. Dianov se va întoarce acasă în zilele următoare”, a scris clubul, pe Facebook, prezentând și o imagine cu militarul pe patul de spital, în care el asigură că „totul este ok”.