Șofer cu permisul anulat și aflat sub influența băuturilor alcoolice, prins de polițiștii ialomițeni

Un șofer cu permisul anulat și aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost prins de polițiști în comuna Gheorghe Doja. IPJ Ialomița a anunțat că în noaptea de 12/13 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii [...]

Șofer cu permisul anulat și aflat sub influența băuturilor alcoolice, prins de polițiștii ialomițeni

Un șofer cu permisul anulat și aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost prins de polițiști în comuna Gheorghe Doja.

IPJ Ialomița a anunțat că în noaptea de 12/13 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia, în timp ce efectuau un filtru rutier au efectuat semnal de oprire unui autoturism, ce se deplasa pe raza comunei Gheorghe Doja.

Conducătorul auto nu a oprit la semnale acustice și luminoase, a accelerat, însă a fost interceptat de polițiști în dreptul unui imobil.

Șoferul, un tânăr de 23 de ani, din comuna Gheorghe Doja a fost verificat în bazele de date întrucât nu avea asupra sa documentele personale și ale autoturismului, reieșind că are permisul de conducere anulat.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a  a indicat o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool în sânge.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.