Slobozia: Dragoș Soare vrea să mărească prețul la apă! „Vă garantez că vom trece la alt operator”

Slobozia: Locuitorii vor avea o surpriză neplăcută după alegerile locale. Dacă rămâne în funcție, primarul Dragoș Soare a promis că va duce Municipiul la alt operator decât URBAN. Consecința: tarife și mai mari decât în prezent! Locuitorii Municipiului Slobozia vor achita tarife și mai mari pentru apă și canalizare după ce primarul Dragoș Soare își va duce la bun sfârșit intenția anunțată într-o emisiune electorală la Radio Campus Slobozia. Este vorba de mutarea comunității locale la serviciile altui operator regional decât URBAN SA Slobozia, operatorul regional de apă și apă… Articolul Slobozia: Dragoș Soare vrea să mărească prețul la apă! „Vă garantez că vom trece la alt operator” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Slobozia: Dragoș Soare vrea să mărească prețul la apă! „Vă garantez că vom trece la alt operator”

Slobozia: Locuitorii vor avea o surpriză neplăcută după alegerile locale. Dacă rămâne în funcție, primarul Dragoș Soare a promis că va duce Municipiul la alt operator decât URBAN. Consecința: tarife și mai mari decât în prezent!

Locuitorii Municipiului Slobozia vor achita tarife și mai mari pentru apă și canalizare după ce primarul Dragoș Soare își va duce la bun sfârșit intenția anunțată într-o emisiune electorală la Radio Campus Slobozia.

Este vorba de mutarea comunității locale la serviciile altui operator regional decât URBAN SA Slobozia, operatorul regional de apă și apă uzată care asigură acum furnizarea apei în Municipiul reședință de județ.

Problema este că toți operatorii din proximitate au tarife mai mari decât cele practicate în acest moment de URBAN Slobozia, ceea ce înseamnă că toți consumatorii vor cădea din lac în puț.

VIDEO: Dragoș Soare promite mutarea la alt operator până la finalul anului 2024

Dragoș Soare este sigur că va fi primar și după alegerile locale din 9 iunie iar unul dintre primele sale planuri în viitorul mandat aduce o veste teribil de proastă pentru locuitorii Municipiului Slobozia.

Într-o declarație dată la Radio Campus, șeful Primăriei a garantat că are în plan ca până la finalul anului 2024 să aleagă un alt operator pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apă și serviciilor de canalizare.

 

„Vă spun cu toată sinceritatea, și le-am transmis și lor (n.red. celor din Consiliul Județean Ialomița), dacă până în finalul anului nu vedem banii și nu vedem soluții concrete și investiții în ce au promis, vă garantez că trecem la alt operator de apă și s-ar putea să aibe mari surprize!”, a amenințat Soare în cadrul interviului (vezi video!).

Tarife mai mari la toți operatorii din jurul județului Ialomița

Ei bine, nu știm dacă surprizele vor fi pentru cei din Consiliul Județean Ialomița, dar suntem siguri ce îi așteaptă pe consumatorii din Slobozia dacă planul edilului sunt duse până la capăt.

Renunțarea la serviciile furnizate de SC URBAN SA Slobozia presupune aderarea Municipiului la alt operator regional din zonă. Spunem din zonă pentru că este evident că nu va veni un operator din nordul ori vestul țării la Slobozia, ci unul din vecinătatea județului.

Aici intervine problema prețului majorat, întrucât toți operatorii din județele vecine județului Ialomița au tarife mai mari decât URBAN Slobozia.

Primul pe lista primarului Soare ar putea fi operatorul RAJA Constanța, cel care oferă acum servicii în Fetești, Țăndărei ori Fierbinți Târg. Tariful de apă și canalizare la RAJA este, potrivit listei aprobate de ANRSC și valabilă la 1 mai 2024, de 13,93 lei, fără TVA, peste tariful de 13,90 lei, fără TVA al operatorului Consiliului Județean Ialomița și în care Primăria Slobozia este acționar.

Dar, cine știe, poate că Soare alege ECOAQUA Călărași, operatorul regional ce oferă servicii în Municipiul Urziceni. În acest caz creșterea de tarif este mult mai mare, până la 15,67 lei, fără TVA, adică o majorare de 12,65%!

Trecem apoi la operatorul de apă – canal din județul Buzău. Ei bine, COMPANIA DE APĂ SA Buzău, are al doilea cel mai mare tarif din România, 15,74 lei, fără TVA, pentru fiecare metru cub de apă, tarif superior cu 13,15% față de URBAN.

În județul Brăila, COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE DUNĂREA oferă aceleași servicii cu un tarif de 14,93 lei/mc, fără TVA, iar în ILFOV, APĂ CANAL are un tarif de 14,04 lei/mc.

Altfel spus, din toată zona, URBAN Slobozia, rămâne operatorul regional de apă și apă uzată cu tariful cel mai mic. În clasamentul național, acesta ocupă locul 20 din 47 operatori regionali în ceea ce privește tarifele practicate.

URBAN Slobozia a găsit soluția la problema mirosului: „În 12 luni mirosul urât devine istorie”

Articolul Slobozia: Dragoș Soare vrea să mărească prețul la apă! „Vă garantez că vom trece la alt operator” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.