Slobozia: Contracte de 3,9 milioane euro pentru o firmă din anturajul primarului Dragoș Soare. Suplimentări de 865.000 euro!

Slobozia: O firmă cu un singur angajat, înființată în 2021, a primit prin procedura simplificată contracte în valoare totală de 192 miliarde lei vechi. O firmă cu director general un amic de-al primarului Dragoș Soare a primit patru contracte de la Primăria Slobozia în valoare totală de aproximativ 3,9 milioane euro. Firma înființată în Constanța și-a mutat în scurt timp sediul chiar în clădirea unde funcționează parte dintre firmele familiei primarului Municipiului Slobozia. Contractele atribuite pe o procedură simplificată, menită a feri de eventualii competitori, au suferit numeroase modificări și,… Articolul Slobozia: Contracte de 3,9 milioane euro pentru o firmă din anturajul primarului Dragoș Soare. Suplimentări de 865.000 euro! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Slobozia: Contracte de 3,9 milioane euro pentru o firmă din anturajul primarului Dragoș Soare. Suplimentări de 865.000 euro!

Slobozia: O firmă cu un singur angajat, înființată în 2021, a primit prin procedura simplificată contracte în valoare totală de 192 miliarde lei vechi.

O firmă cu director general un amic de-al primarului Dragoș Soare a primit patru contracte de la Primăria Slobozia în valoare totală de aproximativ 3,9 milioane euro.

Firma înființată în Constanța și-a mutat în scurt timp sediul chiar în clădirea unde funcționează parte dintre firmele familiei primarului Municipiului Slobozia.

Contractele atribuite pe o procedură simplificată, menită a feri de eventualii competitori, au suferit numeroase modificări și, lesne de bănuit, ajustări financiare impresionante, prin suplimentări de sume ce au ajuns chiar și la 36% din valoarea inițială.

Primul milion de euro, fără TVA, încă de la primul contract

Un anumit Eugen Nica s-a gândit la începutul anului 2021 că nu i-ar strica să-și facă o firmă de construcții pe care a înmatriculat-o în Constanța sub numele de scenă EN ROAD & BUILDING CONSTRUCTION SRL.

La doar 6 luni de la înființare, firma cu un singur angajat și fără pic de istoric în ceea ce privește lucrările de construcții, impresionează funcționărimea ce se ocupă de atribuirea contractelor în Primăria lui Dragoș Soare și primește primul său contract din scurta viață de afaceri.

Primul milion de euro, fără TVA, mai exact 4.951.849,83 lei, respectiv 5.892.700,31 lei cu TVA. Bine, cum nu putea să se lipească de punctajul necesar primirii lucrării, în scenă a fost introdus ca partener cu greutate OYL COMPANY HOLDING AG SRL, una dintre cele mai mari firme din România în ceea ce privește afacerile din infrastructura rutieră, partener tradițional al lucrărilor cu valori mari din Slobozia.

Și a mai fost luată la pachet și firma SOPHIA PROJECT, administrată, ce să vezi, de același individ misterios Eugen Nica. Lucrarea căpătată n-a fost una neimportantă, ci ditamai una cu fonduri europene: Creșterea mobilității urbane în cadrul zonei pietonale Casa Armatei!

Firma se mută ușă în ușă cu firmele primarului și devine partener de nădejde al comunității

Cum naveta Constanța – Slobozia și retur nu este tocmai ușoară atunci când ai de implementat ditamai investiția, administratorul se gândește că nu i-ar strica să se mute în Bărăgan, la botul calului.

Și-uite așa, pune ochii pe un birou situat chiar în clădirea unde-și desfășoară activitatea firmele familiei primarului Dragoș Soare și firmele unor apropiați și parteneri de afaceri de-ai acestuia. Ce mai, holding, e drept unul mai micuț.

Se întâmpla în ianuarie 2022, cu vreo trei luni înaintea următorului contract primit prin acceași procedură simplificată în data de 11.04.2022. Tot o lucrare cu fonduri europene, Realizare terminal intermodal, cu o valoare de debut de 3.470.000 lei, fără TVA.

Ca parteneri secunzi au fost cooptate firmele INCONS Developement și Wind Tehnologies, în realitate cei care aveau să lucreze efectiv la implementarea proiectului, căci nu avea bietul Eugen Nica, cu doar un angajat, cum să facă în același lucrări de o asemenea anvergură.

Bineînțeles că la Primăria Slobozia n-a interesat pe cineva acest aspect căci, nu-i așa, de acum se chema că suntem vecini buni unii cu alții.

CITEȘTE ȘI: DRAGOȘ SOARE ȘI ADMINISTRAȚIA SA AU PIERDUT PÂNĂ ACUM 300 MILIARDE LEI VECHI DIN FODURI EUROPENE

Anul trei de existență, contractul trei cu Primăria Slobozia, apare în acte amicul primarului

Anul 2023, al treilea de existență al firmei, aduce al treilea contract cu Primăria lui Soare, atribuit asocierii dintre EN ROAD & BUILDING CONSTRUCTION SRL și SOPHIA PROJECT. Tot cu fonduri europene, Amenajare loc de joacă pentru copii cartier Bora, Strada Maxim Gorki, valoare inițială în 10.07.2023, data atribuirii, 989.045,71 lei, fără TVA.

De data aceasta, din partea firmei lider de asociere semnează contractul cu Primăria Slobozia Sorin Costel Țigănilă, un amic vechi de-al primarului, cel care a lucrat de altfel și la amenajări în clădirea cu sedii de firmă de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 2A.

În fine, cel de-al patrulea contract cu Primăria Slobozia apare în ianuarie 2024, este vorba de Reabilitare căi de acces Complex Social Bora, de data aceasta în parteneriat cu trei firme, TRANSEURO, INCONS Developement și, din nou SOPHIA PROJECT. Valoare inițială la semnarea contractului: 3.155.990 lei, fără TVA.

Suplimentare totală patru contracte: 43 miliarde lei vechi, echivalent a 865.000 euro

Cele patru contracte au suferit pe parcursul derulării lor multiple modificări, cele mai importante dintre ele legate de suplimentarea valorii la care s-au atribuit lucrările. Spre exemplu, primul dintre ele a fost modificat de 17 ori.

În total, valoarea inițială a contractelor a fost de aproximativ 161,7 miliarde lei vechi iar până acum, valoarea totală a acestora a ajuns la 192,44 miliarde lei vechi! Suplimentările de sume pe contracte sunt cuprinse între 9,1% și 36%, pentru un plus total de aproape 43 miliarde lei vechi. Toate valori cu TVA.

BILANȚ CONTRACTE CU PRIMĂRIA SLOBOZIA

  1. Creșterea mobilității urbane în cadrul zonei pietonale Casa Armatei – contract modificat de 17 ori, ajustare financiară cu plus 36% față de valoarea inițială
  2. Realizare terminal intermodal – contract modificat de 5 ori, ajustare financiară cu plus 35,6% față de valoarea inițială
  3. Amenajare loc de joacă pentru copii cartier Bora, Strada Maxim Gorki – contract modificat de 5 ori, ajustare financiară cu plus 9,1% față de valoarea inițială
  4. Reabilitare căi de acces Complex Social Bora – contract modificat de 7 ori, ajustare financiară cu plus 14,97% față de valoarea inițială

Articolul Slobozia: Contracte de 3,9 milioane euro pentru o firmă din anturajul primarului Dragoș Soare. Suplimentări de 865.000 euro! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.