Situație revoltătoare la Institutul Oncologic din București. Zeci de bolnavi de cancer așteaptă să facă testul COVID pe holuri, înainte de internarea pentru tratament

Situație revoltătoare la Institutul Oncologic din București, unde luni sute de bolnavi de cancer au fost nevoiți să aștepte într-un spațiu închis pentru a putea fi testați pentru COVID, scrie Digi24. Testul este obligatoriu înainte de internarea în spital pentru efectuarea de citostatice sau alt tip de tratament specific acestei boli. Luni, 26 octombrie, pe […]

Situație revoltătoare la Institutul Oncologic din București. Zeci de bolnavi de cancer așteaptă să facă testul COVID pe holuri, înainte de internarea pentru tratament

Situație revoltătoare la Institutul Oncologic din București, unde luni sute de bolnavi de cancer au fost nevoiți să aștepte într-un spațiu închis pentru a putea fi testați pentru COVID, scrie Digi24. Testul este obligatoriu înainte de internarea în spital pentru efectuarea de citostatice sau alt tip de tratament specific acestei boli.


Luni, 26 octombrie, pe unul dintre holurile de la Institutul Oncologic din București erau cozi uriașe. Sute de bolnavi de cancer așteptau să fie testați pentru coronavirus pentru a putea ulterior să-și urmeze tratamentul.


Inițial, Digi 24 a scris că este vorba de Institutul Fundeni, însă Libertatea a luat legătura cu conducerea unității medicale , care a precizat că fotografiile sunt făcute la Institutul Oncologic din București.


“Imaginile care circulă pe internet sunt imagini în holul mare al Institutului Oncologic București, care se află pe platforma Fundeni, dar nu este Institutul Clinic Fundeni”, a declarat Anca Coliță, managerul de la Fundeni.


“Aceasta este doar jumătate din coada la care stau bolnavii de cancer de la Fundeni, înainte de internare, pentru a fi testați de COVID. Este spațiu închis, doamnelor și domnilor, cei mai mulți dintre oamenii de acolo au sistemul imunitar compromis din cauza citostaticelor, doar că unora dintre dumneavoastră nu li se pare nimic «fishy» în atitudinea autorităților față de noi toți. Pe de o parte, purtăm măști toată ziua, ne vor închide noaptea în case, pe de altă, în spitalele de stat se întâmplă ce vedeți și dumneavoastră. Cum de se răspândește sarscovul așa repede? Cum vedeți. Imaginea este de azi”, a scris pe pagina de socializare Cristina Severin.Mai mult, persoanele aflate în acel spațiu închis ar fi fost programate pentru a efectua testul COVID, obligatoriu pentru a putea rămâne în unitatea medicală pentru tratament.