Sinaia intră în scenariul 3. Primarul Vlad Oprea: „14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem!”

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat, luni seară, că localitatea va intra, din data de 18 noiembrie, în scenariul 3, precizând că va fi „un moment dificil pentru agenții economici și cu repercusiuni pe termen lung asupra vieții comunității”. Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, într-o postare pe Facebook, a anunțat că, din data de […] Articolul Sinaia intră în scenariul 3. Primarul Vlad Oprea: „14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Sinaia intră în scenariul 3. Primarul Vlad Oprea: „14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem!”

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat, luni seară, că localitatea va intra, din data de 18 noiembrie, în scenariul 3, precizând că va fi „un moment dificil pentru agenții economici și cu repercusiuni pe termen lung asupra vieții comunității”.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, într-o postare pe Facebook, a anunțat că, din data de 18 noiembrie, Sinaia va intra în scenariul 3, fapt care impune luarea unor măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii Covid-19.

”Am ajuns și aici! Peste două zile, în data de 18 noiembrie intrăm în scenariul 3. Un moment dificil pentru agenții economici și cu repercusiuni pe termen lung asupra vieții comunității. Nu este un punct la care să nu ne fi așteptat. Situația era previzibilă în ciuda măsurilor locale. Misiunea noastră are mereu doua componente: sănătatea sinăienilor și susținerea activităților economice. Eforturile sunt zilnice și vreau să cred că nu zadarnice”, a anunțat primarul orașului Sinaia, care susține că nu este vorba despre răspândire comunitară, dar că se impun o serie de măsuri care au efecte și în plan economic.

„14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem. Avem șansa unui sezon de iarnă bun cu spațiile din interior deschise daca scădem împreuna rata incidenței. Evident, respectăm măsurile și mergem mai departe. Suntem Sinaia!”, a mai susținut edilul orașului Sinaia.

Anunțul primarului Sinaia
SCENARIUL 3 Am ajuns și aici! Peste două zile, în data de 18 noiembrie intrăm în scenariul 3. Un moment dificil pentru agenții economici și cu repercusiuni pe termen lung asupra vieții comunității. Nu este un punct la care să nu ne fi așteptat. Situația era previzibilă în ciuda măsurilor locale. Misiunea noastră are mereu doua componente: sănătatea sinăienilor și susținerea activităților economice. Eforturile sunt zilnice și vreau să cred că nu zadarnice.

Vreau să cunoașteți câteva date importante:

– Nu avem răspândire comunitară ! Altfel spus, majoritatea dintre cei care s-au infectat nu au contactat local virusul. Aceștia au ieșit din Sinaia sau au intrat în contact cu persoane care nu locuiesc în Sinaia. Inclusiv eu am pățit asta! Pentru ca măsurile locale să aibă efect, așa cum au avut în lunile grele ale pandemiei trebuie să rămânem cât mai izolați și să ne limităm interacțiunile. Nu există persoane, așa zis “sigure”. Avem cazuri de bunici infectați de către nepoții veniți in vizită, părinți infectați de către copiii întorși din orașele mari unde lucrează, lucrători în comerț sau administrație infectați de către colegii care sunt nevoiți să facă naveta cu mijloacele de transport în comun. Orice măsura locală este compromisă dacă nu ne autoprotejăm!

– Avem scădere economică care necesită adaptare și susținere. Hotelurile și pensiunile își continuă activitatea inclusiv cu servirea mesei turiștilor. Este dificil pentru cei care dețin restaurante, baruri sau cafenele. Au rămas cu opțiunea servirii la terase dar știm cu toții că vine vremea rece iar această opțiune o să fie nulă. Servirea la domiciliu este mica speranță de care se leagă fiecare, vă rog să o folosiți pentru a ne ajuta!

– 14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem. Avem șansa unui sezon de iarnă bun cu spațiile din interior deschise daca scădem împreuna rata incidenței.

Evident, respectăm măsurile și mergem mai departe.
Suntem Sinaia!”

 

Articolul Sinaia intră în scenariul 3. Primarul Vlad Oprea: „14 zile – acesta este testul pe care trebuie să-l trecem!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.