SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește

Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, va scăpa greu de problemele acumulate în anii trecuți, cele mai mari restanțe fiind înregistrate la ANAF. Valoarea datoriilor la 31 decembrie 2020 era de peste 15,9 milioane de lei. Iar pentru o imagine de ansamblu, tot anul trecut, salariile directorilor și indemnizația membrilor […] Articolul SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește apare prima dată în Observatorul Prahovean.

SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește

Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, va scăpa greu de problemele acumulate în anii trecuți, cele mai mari restanțe fiind înregistrate la ANAF. Valoarea datoriilor la 31 decembrie 2020 era de peste 15,9 milioane de lei. Iar pentru o imagine de ansamblu, tot anul trecut, salariile directorilor și indemnizația membrilor CA s-a cifrat la 584.299 lei brut. Societatea are în organigramă nu mai puțin de 31 de posturi de conducere!

Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local, nu este nici pe departe într-o situație fericită.

Datorii uriașe la ANAF

De-a lungul timpului, SGU Ploiești a fost la un pas de închidere de mai multe ori, cea mai gravă situație fiind înregistrată la începutul mandatului trecut când societatea s-a trezit în situația de a acumula o datorie enormă la ANAF. Situația s-a deblocat în 2017, prin reeșalonarea datoriilor.

Citește și: ANAF a acceptat eșalonarea datoriilor la SGU – FOTO document. UPDATE

La 31 decembrie 2020, datoriile SGU Ploiești se cifrau la peste 15,9 milioane de lei, cea mai mare parte a datoriilor fiind către ANAF (15.506.746 lei).

Pentru o imagine de ansamblu, trebuie precizat că anul trecut valoarea salariilor directorilor și membrilor CA a fost de 584.299 lei brut.

31 de posturi de conducere

Organigrama societății prevede 679 de posturi, din care 31 de conducere. Numărul mediu de salariați în 2021 este de 570, cheltuielile cu personalul înregistrând în 2020 o creștere de 10,33%, respectiv de la peste 19,9 milioane de lei la peste 22 de milioane de lei.

Articolul SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește apare prima dată în Observatorul Prahovean.