Sezonul fotbalistic a început cu fani în tribune, în China. 30.000 de spectatori, la primul meci

În timp ce meciurile din mai multe campionate din Europa se dispută încă fără spectatori, în China, țara de unde a pornit pandemia de coronavirus, noul sezon fotbalistic a început cu fani în tribune. Circa 30.000 de spectatori au asistat marţi, 20 aprilie, la primul meci din noul sezon, dintre echipele Guangzhou FC şi Guangzhou […]

Sezonul fotbalistic a început cu fani în tribune, în China. 30.000 de spectatori, la primul meci

În timp ce meciurile din mai multe campionate din Europa se dispută încă fără spectatori, în China, țara de unde a pornit pandemia de coronavirus, noul sezon fotbalistic a început cu fani în tribune.


Circa 30.000 de spectatori au asistat marţi, 20 aprilie, la primul meci din noul sezon, dintre echipele Guangzhou FC şi Guangzhou City, încheiat 2-2, transmite AFP, citată de Agerpres.


Foarte puțini dintre spectatori au purtat măști de protecție în tribune, iar distanțarea fizică a fost inexistentă.


Partidele din prima fază a campionatului, care se încheie pe 17 mai, se dispută în doar două oraşe, Guangzhou şi Suzhou, în bule biosecurizate.


Super Liga chineză autorizează prezenţa fanilor în tribune la unele meciuri, dar cele 16 echipe participante trebuie să respecte o serie de restricţii, ele fiind, de exemplu, grupate în hoteluri departe de public.


Jiangsu, campioană în sezonul trecut sub conducerea antrenorului român Cosmin Olăroiu, a fost exclusă din campionat deoarece nu a primit licenţa, după ce patronii de la grupul Suning şi-au retras susţinerea financiară pentru club la finele lunii februarie.  


Foto: Profimedia