Senatul SUA l-a confirmat pe Lloyd Austin, primul afro-american din fruntea Pentagonului

Generalul în retragere Lloyd James Austin, 68 de ani, nominalizarea președintelui Joe Biden pentru funcția de secretar al apărării, a fost validat vineri de Senatul american. El a devenit astfel primul afro-american care va conduce Pentagonul, informează CNN. Senatul l-a confirmat pe Austin cu 93 de voturi pentru și două împotrivă, exprimate de senatorii Josh […]

Senatul SUA l-a confirmat pe Lloyd Austin, primul afro-american din fruntea Pentagonului

Generalul în retragere Lloyd James Austin, 68 de ani, nominalizarea președintelui Joe Biden pentru funcția de secretar al apărării, a fost validat vineri de Senatul american. El a devenit astfel primul afro-american care va conduce Pentagonul, informează CNN.


Senatul l-a confirmat pe Austin cu 93 de voturi pentru și două împotrivă, exprimate de senatorii Josh Hawley (Montana) și Mike Lee (Utah).


Loyd Austin este al doilea membru confirmat al cabinetului lui Joe Biden după ce Avril Haines a fost validată cu o zi înainte pentru poziția de director al comunității de informații.


„Este o onoare și un privilegiu să servesc ca al 28-lea Secretar al Apărării al țării noastre și sunt deosebit de mândru să fiu primul afro-american care va deține funcția”, a notat Austin pe Twitter după confirmarea sa, potrivit Hotnews.ro. , care citează The Hill.


Austin, care s-a retras în 2016, a avut nevoie ca Congresul să îi aprobe o derogare de la o lege prevede că secretarii apărării trebuie să se fi retras din activitate de cel puțin șapte ani înainte să fie numiți în fruntea Pentagonului.


Liderul minorităților din Senat, Mitch McConnell, a declarat vineri că Senatul ar trebui să „facă o pauză și să reflecteze” la faptul că Congresul a acordat derogări atât administrațiilor Trump, cât și Biden pentru a confirma secretarii apărării.


Austin a încercat să liniștească îngrijorările congresmanilor despre derogare în timpul audierii sale de vineri, afirmând că știe că „siguranța și securitatea democrației noastre cer un control civil competent al forțelor noastre armate”.