Se reintroduce serviciul militar în termen. Tinerii vor face armata doar pe bază de voluntariat și vor fi plătiți

Astăzi va fi investit noul Guvern PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă. În programul de guvernare, la capitolul Apărare Naționale, se reintroduce serviciul militar în termen. Acesta nu va mai fi însă obligatoriu, ci pe bază de voluntariat. În schimb, tinerii vor fi plătiți pentru timpul în care vor face ”armata”. Potrivit adevarul.ro, programul de guvernare […] Articolul Se reintroduce serviciul militar în termen. Tinerii vor face armata doar pe bază de voluntariat și vor fi plătiți apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Se reintroduce serviciul militar în termen. Tinerii vor face armata doar pe bază de voluntariat și vor fi plătiți

Astăzi va fi investit noul Guvern PSD-PNL-UDMR, condus de Nicolae Ciucă. În programul de guvernare, la capitolul Apărare Naționale, se reintroduce serviciul militar în termen. Acesta nu va mai fi însă obligatoriu, ci pe bază de voluntariat. În schimb, tinerii vor fi plătiți pentru timpul în care vor face ”armata”.

Potrivit adevarul.ro, programul de guvernare al Cabinetului Nicolae Ciucă, ce urmează să fie votat în Parlament prevede ca Ministerul Apărării Naţionale (MApN) să-şi consolideze rezerva umană de personal prin reintroducerea serviciului militar în termen.

Acesta nu va mai fi obligatoriu, ci se va realiza pe bază de voluntariat, iar soldații în termen vor fi plătiți.

Serviciul militar obligatoriu a fost desființat în România pe 23 octombrie, după 138 de ani de la introducerea lui.

Articolul Se reintroduce serviciul militar în termen. Tinerii vor face armata doar pe bază de voluntariat și vor fi plătiți apare prima dată în Observatorul Prahovean.