Se redeschid școlile pe 15 septembrie? Ministrul Sănătății: ”Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat la DIGI 24 dacă se redeschid școlile pe 15 septembrie, în contextul creșterii numărului de noi îmbolnăviri covid din ultimele săptămâni? „Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm […] Articolul Se redeschid școlile pe 15 septembrie? Ministrul Sănătății: ”Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Se redeschid școlile pe 15 septembrie? Ministrul Sănătății: ”Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat la DIGI 24 dacă se redeschid școlile pe 15 septembrie, în contextul creșterii numărului de noi îmbolnăviri covid din ultimele săptămâni? „Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru, citat de digi24.ro Acesta a precizat că deocamdată nu poate răspunde la întrebare, o decizie urmând să fie luată la sfârșitul lunii august, în funcție de evoluția epidemiei. ”La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.   Articolul Se redeschid școlile pe 15 septembrie? Ministrul Sănătății: ”Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate” apare prima dată în Observatorul Prahovean.