Se redeschid școlile din 8 februarie. Care sunt noile scenarii pentru reluarea cursurilor, anunțate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că școlile se vor redeschide la data de 8 februarie, când începe semestrul II. Decizia a fost luată după ce șeful statului a avut o ședință cu premierul Florin Cîțu, cu miniștrii educației, sănătății și cu șeful Departamentului pentru Situații […]

Se redeschid școlile din 8 februarie. Care sunt noile scenarii pentru reluarea cursurilor, anunțate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că școlile se vor redeschide la data de 8 februarie, când începe semestrul II.


Decizia a fost luată după ce șeful statului a avut o ședință cu premierul Florin Cîțu, cu miniștrii educației, sănătății și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.


Am ajuns în unanimitate la o conculzie extrem de importantă, începând din semestrul doi, după vacanța de o săptămână, din 8 februarie majoritatea școlilor se vor redeschide, în condițiile în care pandemia evoluează, așa cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Elevii se întorc la școală, se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.

Klaus Iohannis, președintele României:

Care sunt scenariile în care vor fi redeschise şcolile


„În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală cei de la grădiniță, cei din ciclul primar, I-IV și cei din anii terminali VIII-XII”, a mai spus șeful statului.


Acesta a precizat că "în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu continuă pentru un timp să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu mai merg la școală".


"Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile se închid și se merge în online", a subliniat Iohannis.


Cele trei scenarii, în funcție de rata de infectare


scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitoriscenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitoriscenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitoricarantină – incidența de peste 6 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid și se merge în online.


În prezent, Bucureștiul se află în scenariul roșu, având o rată de infectare de 3,62 la mia de locuitori, potrivit bilanțului transmis, joi, de autorități. Atsfel, în acest scenariu doar  copiii de grădiniță și cei din clasele primare vor reveni în clase, dacă Bucureștiul rămâne în scenariul roșu ca acum.


Structura anului școlar 2020-2021 – semestrul II


Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie 2021 și se încheie 18 iunie 2021.


Când e vacanța de primăvară 2021


Vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021


Când începe vacanţa de vară în 2021


Sâmbătă, 19 iunie 2020 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.


Vezi toată structura anului școlar 2020-2021


Foto: Hepta