Schimbată din funcţie din cauza unui focar de COVID-19, o fostă directoare cere repunerea pe post

Daciana Oprea, fostă directoare a Unităţii Medico-Sociale din Ocna Mureş, demisă în mai 2020 după ce instituţia s-a confruntat cu un focar de COVID-19, a dat în judecată primăria oraşului şi solicită recăpătarea funcției, scrie Adevărul. Daciana Oprea a fost demisă de Consiliul Local Ocna Mureş după ce la unitatea medico-socială unde erau îngrijiţi 80 […]

Schimbată din funcţie din cauza unui focar de COVID-19, o fostă directoare cere repunerea pe post

Daciana Oprea, fostă directoare a Unităţii Medico-Sociale din Ocna Mureş, demisă în mai 2020 după ce instituţia s-a confruntat cu un focar de COVID-19, a dat în judecată primăria oraşului şi solicită recăpătarea funcției, scrie Adevărul.


Daciana Oprea a fost demisă de Consiliul Local Ocna Mureş după ce la unitatea medico-socială unde erau îngrijiţi 80 de vârstnici cu probleme medicale au fost testate pozitiv 16 persoane.


Propunerea demiterii doamnei Daciana Oprea din funcţia deţinută la UMS Ocna Mureş are ca motivare procesele-verbale de control ale DSP din 2017, 2018 şi 2019, prin care se constată nereguli. Unele dintre aceste nereguli au legătură şi cu apariţia focarului de coronavirus de la UMS Ocna Mureş şi în consecinţă s-a propus ca sancţiune demiterea directoarei unităţii.

Primăria Ocna Mureș, în mai 2020:

În replică, fosta directoare a explicat că, pe fondul pandemiei de COVID-19, după depistarea unui focar de infecţie, s-a efectuat „un control dirijat” din partea Direcţiei de Sănătate publică Alba.


„Controlul şi concluziile dispuse s-au dorit să constituie un motiv de sancţionare şi de înlăturare a mea din funcţia de director. S-a dorit punerea în scenă a unui motiv care să apară în faţa opiniei publice ca fiind vinovatul pentru situaţia creată şi care să ascundă adevărata responsabilitate aparţinătoare unităţii teritorial administrative şi instituţiei Direcţia de Sănătate Publică Alba”, a afirmat femeia, conform Adevărul.


De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că „în perioada 2017-2020, managementul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş a fost exercitat în mod defectuos și că fosta directoare nu a luat măsurile corespunzătoare pentru eliminarea deficienţelor constatate după verificările DSP Alba.


Procesul se derulează la Tribunalul Alba, unde, pe 10 februarie 2021, instanța a decis mutarea cauzei la secţia civilă specializată în litigii de muncă. Astfel, următorul termen de judecată a fost fixat pentru 25 mai.