Scandal între DNA și MAI în ancheta de la Suceava. „Comunicarea oficială se face exclusiv de către DNA”

Direcția Națională Anticorupție a criticat comunicarea făcută de Ministerul de Interne, prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog, referitoare la perchezițiile efectuate într-un dosar în care sunt cercetați angajați ai Serviciului de Eliberări Permise din Suceava. DNA a susținut într-un comunicat de presă că informațiile furnizate de MAI înaintea lor nu se bazează pe date oficiale […]

Scandal între DNA și MAI în ancheta de la Suceava. „Comunicarea oficială se face exclusiv de către DNA”

Direcția Națională Anticorupție a criticat comunicarea făcută de Ministerul de Interne, prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog, referitoare la perchezițiile efectuate într-un dosar în care sunt cercetați angajați ai Serviciului de Eliberări Permise din Suceava.


DNA a susținut într-un comunicat de presă că informațiile furnizate de MAI înaintea lor nu se bazează pe date oficiale din ancheta penală, ci „pe presupuse surse judiciare”.


La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.

Comunicat DNA:

„Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie”, au precizat procurorii DNA.


De la ce a plecat totul


Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, a vorbit într-o declarație de presă despre perchezițiile domiciliare desfășurate în Suceava, în care au fost vizați angajați ai Serviciului Eliberări Permise.


„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun în executare  aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai  Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor”, a declarat reprezentanta MAI.


„Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 de euro pentru un permis”, a mai anunțat Dajbog la declarația de presă.