Sătenii din Pietriceaua, îngroziți de atacurile urșilor. ”Ne e frică să ne mai trimitem copiii la școală!”

În ultimele zile, mai multe gospodării din satul Pietriceaua, comuna Brebu, au fost atacate de urși, care au ucis mai multe oi. Localnicii au cerut sprijinul autorităților, dar până acum nu au fost luate măsurile necesare pentru îndepărtarea pericolului. Imagini la finalul textului. Un cititor din satul Pietriceaua ne-a trimis imagini cu mai multe oi […] Articolul Sătenii din Pietriceaua, îngroziți de atacurile urșilor. ”Ne e frică să ne mai trimitem copiii la școală!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Sătenii din Pietriceaua, îngroziți de atacurile urșilor. ”Ne e frică să ne mai trimitem copiii la școală!”

În ultimele zile, mai multe gospodării din satul Pietriceaua, comuna Brebu, au fost atacate de urși, care au ucis mai multe oi. Localnicii au cerut sprijinul autorităților, dar până acum nu au fost luate măsurile necesare pentru îndepărtarea pericolului. Imagini la finalul textului.

Un cititor din satul Pietriceaua ne-a trimis imagini cu mai multe oi ucise de ursul care a spart efectiv peretele din OSB al grajdului în care erau crescute și adăpostite animalele.

Acesta a sunat la 112, iar în zonă au ajuns ai multe echipaje de poliție și jandarmi, fără să fie identificat sau prins ursul care terorizează localnicii.

”Ne este frică pentru copii! Ne-am organizat să-i ducem și să-i luăm de la școală pentru că, doamne ferește, pot fi atacați de urși!” a fost mesajul unui părinte îngrijorat.

Reprezentanții primăriei le-au recomandat localnicilor să sune la 112 când văd un urs, iar jandarmii vor interveni în cel mult o oră de la apel.

Citește și „De frică, oamenii au ajuns să se apere singuri!” Primarul din Telega susține modificarea legii cu privire la prevenirea și combaterea atacurilor urșilor

În ceea ce privește luarea unor măsuri concrete, cum ar fi relocarea sau împușcarea urșilor agresivi, autoritățile locale susțin acestea nu pot fi puse în practică din cauza actualei legislații și a protestelor ONG-urilor pentru protejarea drepturilor animalelor.

Reamintim că 12 primari din Prahova au semnat documentul comun prin care solicită modificarea legislației privind prevenirea și combaterea atacurilor urșilor asupra persoanelor și bunurilor acestora.

Documentul a fost înaintat Parlamentului României și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Se solicită, printre altele, constituirea de urgență a unei baze de date privind fondurile cinegetice, dar și inventarierea urșilor în termen cât mai scurt și identificarea de spații pentru relocare.

Numai că, potrivit AGVPS, în România astfel de spații nu există, singura variantă fiind relocarea urșilor în alte țări UE (detalii AICI)

 

Articolul Sătenii din Pietriceaua, îngroziți de atacurile urșilor. ”Ne e frică să ne mai trimitem copiii la școală!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.