Șansa lui Dragoș de a merge din nou o reprezintă terapiile de recuperare. Copilul de 12 ani bolnav de tetrapareză spastică și cancer are nevoie de 5.000 de lei lunar

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro. S-au scurs opt ani de când Dragoș Condescu, din comuna doljeană Secu, e prizonier al unei cumplite boli care l-a țintuit într-un scaun cu rotile. Tetrapareza spastică, ce și-a arătat colții pe […]

Șansa lui Dragoș de a merge din nou o reprezintă terapiile de recuperare. Copilul de 12 ani bolnav de tetrapareză spastică și cancer are nevoie de 5.000 de lei lunar

Acest
articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier.
Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul
www.ajutacopiii.ro.


S-au scurs opt ani de când Dragoș Condescu, din comuna doljeană Secu, e prizonier al unei cumplite boli care l-a țintuit într-un scaun cu rotile. Tetrapareza spastică, ce și-a arătat colții pe când băiatul avea doar 4 anișori, i-a furat copilăria și i-a interzis bucuria de a merge, pe care abia o descoperise. Cancerul la cap depistat ulterior, din ghearele căruia a reușit să iasă de două ori, l-a cufundat și mai mult în suferință. Pentru a putea merge din nou, Dragoș trebuie să facă foarte multă terapie de recuperare a mușchilor, dar pentru a putea continua tratamentele salvatoare are nevoie de 5.000 de lei lunar.


Până la vârsta de 4 anișori, viața lui Dragoș s-a derulat ca aceea a oricărui copilaș. Treptat însă, boala care se cuibărise în trupul micuțului a început să dea semne din ce în ce mai vizibile. Un mers ceva mai împleticit, lipsa echilibrului... Apoi chiar imposibilitatea băiețelului de a mai merge... Așa, Dragoș a ajuns în cabinetele specialiștilor în neurologie, care au depistat că lucrurile sunt extrem de grave și, în urma investigațiilor, l-au diagnosticat cu tetrapareză spastică. Dar și cu cancer la cap (meduloblastom) și hidrocefalee.


A fost momentul în care totul s-a schimbat pentru bietul copil. Era începutul unui coșmar din care, nici până astăzi, la opt ani distanță, nu a reușit să iasă.


“Copilașul nostru nu a abandonat lupta. Iubește enorm viața, vrea să meargă din nou”

“Bolile astea care îl chinuiesc de atâta amar de vreme au apărut ca din senin. Copilașul nostru a fost sănătos până la 4 ani. Ce s-o fi întâmplat, nu știm... Nici medicii nu știu exact cum s-a declanșat totul... De atunci ne-am aflat într-o permanentă luptă pentru supraviețuire.


Zeci, de ședințe de chimioterapie, sute, mii de ore de masaje kineto, de gimnastică de recuperare și de întreținere a musculaturii. E cumplit, e chinuitor, dar copilașul nostru nu a abandonat lupta. Iubește enorm viața, vrea să meargă din nou și eu trebuie să-l răsplătesc, trebuie să-l ajut cu tot ce pot”, ne-a spus Aniana Condescu, 53 de ani, mama lui Dragoș.


Tumora de la cap s-a oprit din evoluție

Au fost momente crunte, în care Dragoș - aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România - a pășit în anticamera morții, dar de fiecare dată a reușit să sfideze până și pronosticurile sumbre ale specialiștilor. Recent, părinții lui au aflat, în urma investigațiilor imagistice pe care copilașul le face la intervale bine stabilite de timp, că tumora de la cap s-a oprit din evoluție.


O victorie uriașă pentru moralul de învingător al lui Dragoș, care luptă din răsputeri pentru ca visul în care se imaginează pășind din nou pe picioarele lui să devină realitate.


Dragoș își întreabă mereu mama când va putea să meargă din nou

“Mereu mă întreabă când va putea merge... Și îi spun că o să reușim, pentru că eu chiar cred asta... Și medicii ne-au spus-o. Dar avem nevoie de timp, de multă muncă... Copilașul nostru iubește enorm viața și își vrea copilăria înapoi. Vrea măcar să meargă pe picioarele lui, fără sprijin, fără mama lui care îi ține încleștate mâinile slăbite pe cadrul metalic, fără de care nu poate să facă nici măcar un pas. De aceea îndură toate chinurile. De două ori era să-l pierdem pe Dragoș, dar bunul Dumnezeu nu ne-a lăsat. Și el, micuțul, a luptat...”, povestește mama băiețelului bolnav.


Visul de a merge din nou pe propriile picioare, 5.000 de lei

Visul lui Dragoș de a merge din nou poate prinde contur dacă în jurul lui se strâng oameni cu suflet mare, care să-l sprijine financiar. Are nevoie de 5.000 de lei lunar pentru a putea continua tratamentele salvatoare. De fapt, pentru a nu paraliza, pentru a nu rămâne imobilizat o viață într-un scaun cu rotile. Costurile terapiilor zilnice, cheltuielile cu transportul la clinici din București și din Craiova, cu alimentele, cu medicamentele și cu vitaminele de care Dragoș are nevoie au golit buzunarele părinților.


Fără tratament, mușchii ar “îngheța” și Dragoș ar paraliza

“Dragoș merge aproape zilnic la terapii. Sunt costuri uriașe pentru noi, abia ne descurcăm... Fără aceste tratamente, mușchii băiatului se vor atrofia, vor «îngheța» și ar putea paraliza. Copilul nostru are nevoie de 5.000 de lei pe lună pentru a nu opri terapiile, bani pe care nu putem să-i strângem fără sprijinul fundațiilor și al oamenilor cu suflet mare, pe care îi rugăm să îi fie aproape lui Dragoș”, este apelul disperat pe care mama băiețelului îl face către toți aceia care i-ar putea ajuta.


Cei care doresc să îl ajute pe Dragoș o pot face donând 2 euro prin SMS
la numărul 8828 cu textul «DRAGOȘ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro


* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.