Sancțiuni contravenționale de peste 20.000 de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore de carantină în municipiul Constanța

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin [...] The post Sancțiuni contravenționale de peste 20.000 de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore de carantină în municipiul Constanța first appeared on Constanța NEWS.

Sancțiuni contravenționale de peste 20.000 de lei, aplicate  de polițiști în ultimele 24 de ore de carantină în municipiul Constanța

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanța, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafață cât mai mare, într-un interval de timp determinat. Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 3.527 de persoane și 2.229 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 126 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.000 de lei.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu / adeverința eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

The post Sancțiuni contravenționale de peste 20.000 de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore de carantină în municipiul Constanța first appeared on Constanța NEWS.