Salariile angajaților Consiliului Județean Prahova în 2021. Nivelul maxim 16.640 de lei – proiect

Subiectul legat de salariile angajaților din Consiliul Județean Prahova se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Județean Prahova. În calcularea salariilor se va ține cont de faptul că minimum prevăzut de lege este 2.300 de lei, iar salariul maxim va fi 16.640 de lei. Cuantumul brut al salariilor de bază, potrivit proiectului propus […] Articolul Salariile angajaților Consiliului Județean Prahova în 2021. Nivelul maxim 16.640 de lei – proiect apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Salariile angajaților Consiliului Județean Prahova în 2021. Nivelul maxim 16.640 de lei – proiect

Subiectul legat de salariile angajaților din Consiliul Județean Prahova se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Județean Prahova. În calcularea salariilor se va ține cont de faptul că minimum prevăzut de lege este 2.300 de lei, iar salariul maxim va fi 16.640 de lei.

Cuantumul brut al salariilor de bază, potrivit proiectului propus de reprezentanții Consiliului Județean Prahova, se va menține la același nivel aprobat pentru luna decembrie 2020 și implicit se reactualizează coeficienții de ierarhizare.

„Dreptul salarial brut lunar se stabilește între minimul si maximul prevăzut de lege ( 2.300– salariul minim brut pe țară – maximul fiind echivalentul indemnizației funcției de vicepreședinte de la nivelul U.A.T, respectiv de 16.640 lei, cuantum menținut la nivelul lunii decembrie 2020)”, se arată în raportul atașat la proiect.

Totodată se precizează că salariile au fost calculate și stabilite „pentru flexibilitate coeficienți de ierarhizare (pentru funcțiile din aparatul de specialitate și separat pentru funcțiile din instituțiile și serviciile publice subordonate) care prin înmulțire cu nivel salariului minim garantat în plată de 2.300 lei au determinat același nivel al cuantumului din luna decembrie 2020 în lei pentru fiecare funcție din nomenclator, pe un singur nivel la salariul de bază pentru personalul de execuție”.

Proiectul mai prevede că „pentru funcțiile de conducere din aparatul de specialitate și separat pentru funcțiile de conducere din instituțiile și serviciile publice subordonate a fost stabilit interval cu nivel minim și nivel maxim, astfel încât, fiecare ordonator de credite să poată acorda drepturile salariale în raport cu responsabilitatea, complexitatea și impactul deciziilor impuse de atribuțiile corespunzătoare activității desfășurate”.

Ședința Consiliului Județean Prahova urmează să aibă loc săptămâna viitoare, pe 27 ianuarie.

Citește și: Cât câștigă angajații Consiliului Județean Prahova. Un șef serviciu ajunge la un salariu brut de 10.920 lei – DOCUMENT

Articolul Salariile angajaților Consiliului Județean Prahova în 2021. Nivelul maxim 16.640 de lei – proiect apare prima dată în Observatorul Prahovean.