Salariații din Instituția Prefectului primesc din august spor de risc Covid-19

Salariații din Instituția Prefectului primesc lunar un spor de risc de 30% aplicat la salariul de bază, cu excepția prefectului și a subprefecților. Salariații Instituției Prefectului Ialomița încasează lunar, începând din august 2020, un spor de risc Covid-19, acordat în baza Ordonanței de Urgență 131 adoptată în 7 august 2020 de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Sporul de risc Covid-19 se acordă pe toată perioada în care România se află în stare de alertă personalului Instituției Prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei. Valoarea bonusului… Articolul Salariații din Instituția Prefectului primesc din august spor de risc Covid-19 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Salariații din Instituția Prefectului primesc din august spor de risc Covid-19

Salariații din Instituția Prefectului primesc lunar un spor de risc de 30% aplicat la salariul de bază, cu excepția prefectului și a subprefecților.

Salariații Instituției Prefectului Ialomița încasează lunar, începând din august 2020, un spor de risc Covid-19, acordat în baza Ordonanței de Urgență 131 adoptată în 7 august 2020 de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban.

Sporul de risc Covid-19 se acordă pe toată perioada în care România se află în stare de alertă personalului Instituției Prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei.

Valoarea bonusului financiar a fost stabilită la 30% din valoarea salariului de bază pe care-l încasează beneficiarul sporului de risc Covid-19, a stabilit Guvernul României în urmă cu mai bine de cinci luni.

La Ialomița nu a fost lăsat nimeni pe dinafară

Potrivit actului normativ, personalul care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului, la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.

La Ialomița, ca să nu se supere vreun salariat, s-a decis ca de sporul de Covid-19 să beneficieze toți angajații Instituției Prefectului Ialomița, mai puțin cei din conducerea instituției.

Am dat celor care au mers în județ pentru a da ajutoarele trimise de la Uniunea Europeană. Au beneficiat apoi cei care au mers în teritoriu pentru a verifica modul de organizare a alegerilor cu respectarea măsurilor specifice impuse de pandemie. Beneficiari au fost și salariații care-și desfășoară activitatea în interiorul instituției și care au fost implicați în desfășurarea alegerilor.”, a explicat pentru infoialomita.ro doamna Tonița Manea, prefectul județului Ialomița.

Am împărțit în mod egal, ca să nu existe discuții, 30% din salariul fiecărui angajat al instituției. S-a plătit în fiecare lună din momentul apariției ordonanței de urgență a Guvernului, se achită pe perioada stării de urgență.”(TONIȚA MANEA, prefect Ialomița)

Acordarea sporului de Covid-19 este justificată și de prezența angajaților din Instituția Prefectului Ialomița în cele opt centre de vaccinare pregătite în județ dar și de participarea la verificarea unităților de învățământ în vederea desfășurării cursurilor școlare.

În total, din cei 35 de angajați ai Instituției Prefectului Ialomița, 32 au primit lunar începând cu septembrie 2020 sporul de 30% aplicat la salariul de bază pentru activitatea desfășurată din august și până în prezent.

Dacă un salariu mediu net al unui angajat al Instituției Prefectului este de 4.139 lei, în baza acestui spor acesta a ajuns la 4.849 lei., a transmis Instituția Prefectului, la solicitarea infoialomita.ro.

Conform acestor cifre, sporul mediu încasat de un salariat este de 710 lei pe lună, ceea ce înseamnă că pentru perioada august – decembrie 2020 efortul bugetar suplimentar la nivelul instituției a ajuns la aproximativ un miliard lei vechi.

Articolul Salariații din Instituția Prefectului primesc din august spor de risc Covid-19 apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.