S-a lansat prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu un bolnav covid

A fost lansată prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19. Este vorba de First Contact, aplicație care poate fi descărcată în telefoanele cu sistem Android de AICI Dezvoltatorul aplicației susține că aceasta păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât a celor care avertizează (cei infectați), […] Articolul S-a lansat prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu un bolnav covid apare prima dată în Observatorul Prahovean.

S-a lansat prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu un bolnav covid

A fost lansată prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19. Este vorba de First Contact, aplicație care poate fi descărcată în telefoanele cu sistem Android de AICI

Dezvoltatorul aplicației susține că aceasta păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât a celor care avertizează (cei infectați), cât și a celor care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați), notează digi24.ro.

Prezentarea oficială aplicației:

În lipsa unui vaccin, singurul mod viabil prin care poate fi oprită o epidemie este să se întrerupă lanțurile de transmitere a virusului. Iar asta nu se poate face decât în două moduri: prin izolare în masă, a întregii populații, sau printr-o izolare selectivă, doar a celor infectați.

First Contact este o aplicație total neintruzivă, ce permite utilizarea pe scară largă a celei de-a doua metode – ca să nu mai fie necesară aplicarea unor măsuri extreme pentru toți cetățenii.

Prin alertarea rapidă a celor care au avut un contact apropiat și prelungit cu cineva infectat cu Coronavirus, aceștia se vor putea testa și/sau autoizola în timp util, și lanțul de transmitere a virusului poate fi astfel întrerupt.

Cum funcționează

  • Instalezi aplicația și lași Bluetooth-ul pornit permanent (evitând să ții telefonul în buzunarul din spate).
  • Aplicația va scana proximitatea și va înregistra anonim pe telefonul tău toate contactele cu alți utilizatori.
  • Primești Alertă de Expunere când un utilizator întâlnit în ultimele 14 zile se autoraportează Pozitiv Covid.
    Pentru aprobarea autoraportării, cel confirmat Pozitiv va trebui să încarce în Cloud o copie anonimizată după Rezultatul testului.

Articolul S-a lansat prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu un bolnav covid apare prima dată în Observatorul Prahovean.