Rușii se apără de atacurile ucrainene cu un tren lung de 30 km, care are 2.100 de vagoane: „Trenul țarului”

Experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au sugerat că așa-numitul „tren al țarului” lung de 30 km, dintre așezările Olenivka și Volnovaha, din regiunea Donețk, ocupată de ruși, a fost probabil creat ca o linie defensivă împotriva viitoarelor ofensive ucrainene, scrie Ukrainska Pravda. Raportul ISW notează că imaginile din satelit din 10 mai […]

Rușii se apără de atacurile ucrainene cu un tren lung de 30 km, care are 2.100 de vagoane: „Trenul țarului”

Experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au sugerat că așa-numitul „tren al țarului” lung de 30 km, dintre așezările Olenivka și Volnovaha, din regiunea Donețk, ocupată de ruși, a fost probabil creat ca o linie defensivă împotriva viitoarelor ofensive ucrainene, scrie Ukrainska Pravda.

Raportul ISW notează că imaginile din satelit din 10 mai 2023 și 6 și 10 februarie 2024 dezvăluie că trupele ruse au construit o lungă linie de vagoane în ultimele nouă luni, care se întinde de la Olenivka ocupată până la Volnovaha.

O sursă ucraineană a spus pe 11 februarie că forțele ruse au asamblat peste 2.100 de vagoane de marfă într-un tren lung de 30 de kilometri și că au început asamblarea trenului în iulie 2023.

Linia de cale ferată dintre Olenivka și Volnovaha se află la aproximativ șase kilometri de linia actuală a frontului, așa cum au evaluat-o experții ISW, la sud-est de Novomihailivka, în punctul său cel mai apropiat, și se află într-o zonă a frontului care era relativ inactivă când forțele ruse au început construcția.

Rușii ar fi putut asambla trenul și în alte scopuri, scrie la finalul informării ISW.