Rusia recrutează medici din sistemul său de sănătate pentru a-i trimite să lucreze în zonele ocupate din Ucraina

Ministerul rus al Sănătății a cerut autorităților sanitare regionale să recruteze medici și asistente medicale care să lucreze în regiunile ocupate de Moscova în Ucraina, potrivit unui document intern publicat joi, 19 ianuarie, de jurnalistul Dmitri Kolezev, scrie The Moscow Times. Autoritățile sanitare regionale sunt rugate să trimită cel puțin 10 persoane din fiecare regiune […]

Rusia recrutează medici din sistemul său de sănătate pentru a-i trimite să lucreze în zonele ocupate din Ucraina

Ministerul rus al Sănătății a cerut autorităților sanitare regionale să recruteze medici și asistente medicale care să lucreze în regiunile ocupate de Moscova în Ucraina, potrivit unui document intern publicat joi, 19 ianuarie, de jurnalistul Dmitri Kolezev, scrie The Moscow Times.

Autoritățile sanitare regionale sunt rugate să trimită cel puțin 10 persoane din fiecare regiune pentru „salvarea vieților și sănătății oamenilor" din regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, potrivit documentului emis pe data de 12 ianuarie.

Минздрав РФ по всей стране собирает медиков для работы на оккупированных территориях, просят по 10 врачей любой специальности от региона + медсестер и медбратьев. pic.twitter.com/G2XbpJM4X3— Dmitry Kolezev (@kolezev) January 19, 2023

Kremlinul susține că intrarea acestor patru regiuni în componența Federației Ruse s-a decis în urma referendumurilor din toamnă, care au fost însă denunțate pe scară largă de către Ucraina și comunitatea internațională drept un simulacru.

Cel puțin 200 de medici din capitala Rusiei lucrau deja în schimburi în spitalele din Donețk și Luhansk, a anunțat în noiembrie anul trecut Primăria Moscovei.

Specialiștii din Moscova, inclusiv chirurgi, anesteziști și traumatologi, au efectuat peste 3.500 de operații și au preluat aproximativ 11.000 de pacienți până în noiembrie, conform autorităților din Moscova.

Anterior, autoritățile ruse au lansat o campanie de recrutare de lucrători din domenii esențiale pentru „reconstrucția" teritoriilor din estul Ucrainei ocupate de forțele sale și devastate de război.

Dmitri Kolezev este un jurnalist rus din regiunea Urali, cunoscut la nivel internațional pentru că lucrează pentru presa online independentă, care abordează în principal subiecte despre viața din această regiune. El este cunoscut în mod special pentru criticile aduse autorităților ruse.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina