Român urcat la 20 de metri, pe o macara, ca să se sinucidă. Cinci ore au încercat polițiștii spanioli să-l convingă să nu se arunce în gol

După mai bine de cinci ore de conversație, negociatorul Poliției Naționale Spaniole și un pompier au reușit să-l convingă pe un român să nu sară de pe o macara, în Murcia, relatează cotidianul local La Opinion de Murcia. Negociatorul Poliției și pompierul urcat în nacela unui camion cu scară și l-au convins după 5 ore […]

Român urcat la 20 de metri, pe o macara, ca să se sinucidă. Cinci ore au încercat polițiștii spanioli să-l convingă să nu se arunce în gol

După mai bine de cinci ore de conversație, negociatorul Poliției Naționale Spaniole și un pompier au reușit să-l convingă pe un român să nu sară de pe o macara, în Murcia, relatează cotidianul local La Opinion de Murcia.


Negociatorul Poliției și pompierul urcat în nacela unui camion cu scară și l-au convins după 5 ore pe bărbat să nu se arunce în gol. Alți doi agenți erau urcați și ei pe schela metalică, pregătiți să încerce să intervină în caz de nevoie.


Bărbatul, de naţionalitate română şi, se pare, cu probleme personale cu partenera sa, a urcat pe macaraua din Ronda de Levante, din blocurile vechi Ayuso, cu puţin înainte de ora 15.00. La fața locului s-au deplasat agenți de la Poliția Națională, Poliția Locală, și pompieri, care au lucrat 5 ore pentru salvarea celui care amenința că se aruncă.


Despărțit de soția sa și în plin proces de divorț, românul a susținut că a fost victima unei escrocherii de 4.000 de euro, bani de care avea nevoie pentru a se întoarce în țară, motiv care l-a determinat să vrea să se sinucidă.


În cele din urmă, în jurul orei 20.00 și după mai bine de cinci ore de conversație, negociatorul Poliției Naționale, inspectorul șef Marcos Castro, și pompierul au reușit să-l convingă pe bărbat să renunțe la intenții și să coboare de pe macara fără să se rănească.