Român arestat pe un aeroport din Spania, când încerca să scoată un copil de 3 ani din țară. Bărbatul, acuzat că l-a răpit

Un român în vârstă de 19 ani a fost arestat astăzi pe Aeroportul Internațional Madrid-Barajas din Spania, sub acuzația de trafic de persoane și răpire minori. Românul intenționa să zboare în Costa Risca cu copilul în vârstă de 3 ani, tot de origine română, potrivit Știri Diaspora. Românul a intrat în atenția autorităților, după ce […]

Român arestat pe un aeroport din Spania, când încerca să scoată un copil de 3 ani din țară. Bărbatul, acuzat că l-a răpit

Un român în vârstă de 19 ani a fost arestat astăzi pe Aeroportul Internațional Madrid-Barajas din Spania, sub acuzația de trafic de persoane și răpire minori. Românul intenționa să zboare în Costa Risca cu copilul în vârstă de 3 ani, tot de origine română, potrivit Știri Diaspora.


Românul a intrat în atenția autorităților, după ce agenții de la filtrul de intrare în aeroport au comunicat că omul ar putea fi responsabil pentru o infracțiune de trafic de persoane.


Autoritățile au început atunci o anchetă și i-au pus românului întrebări despre călătoria sa. Bărbatul a declarat că a sosit din Italia și că are un bilet pentru a călători în Costa Rica, făcând escală în Madrid cu copilul care susținea că este al său.


Agenții au aflat că micuțul nu este fiul bărbatului, după ce acesta nu avea asupra sa un document care să ateste că ambii părinți ai minorului sunt de acord să călătorească, potrivit legislației române.


În urma verificărilor, s-a constatat că numele de familie al copilului fusese schimbat recent cu cel al bărbatului acuzat. Autoritățile au mai descoperit că bărbatul avea asupra sa aproape 11.000 de dolari, sumă pe care nu a putut-o justifica.


Copilul a fost dus într-un centru din Comunitatea Madrid, iar românul a fost arestat, sub acuzația de infracțiunie de trafic de persoane și răpire de minori.


Foto: Epa