Robert Negoiță, declarație șocantă. Ar reintroduce pedeapsa cu moartea “pentru cei care înșală încrederea oamenilor. Nu glumesc deloc”

Robert Negoiță, edilul sectorului 3 al Capitalei, a spus la Digi 24 că ar fi de acord cu introducerea pedepsei cu moartea pentru “cei care își permit să înșele încrederea celor care și-au dat votul ca să fie reprezentați”. “Este foarte mare nevoie în politică de oameni în care să ai încredere. Să fii primar […]

Robert Negoiță, declarație șocantă. Ar reintroduce pedeapsa cu moartea “pentru cei care înșală încrederea oamenilor. Nu glumesc deloc”
Robert Negoiță, edilul sectorului 3 al Capitalei, a spus la Digi 24 că ar fi de acord cu introducerea pedepsei cu moartea pentru “cei care își permit să înșele încrederea celor care și-au dat votul ca să fie reprezentați”.“Este foarte mare nevoie în politică de oameni în care să ai încredere. Să fii primar este o onoare atât de mare încât în mod normal o persoană trebuie să fie capabilă să-și dea viața. Cei care își permit să înșele încrederea celor care și-au dat votul ca să fie reprezentați, aș reintroduce pedeapsa capitală. Și nu glumesc deloc”, a spus, la Digi24, Robert Negoiță, cel care va candida pentru un nou mandat.“Este inadmisibil să vezi oameni care ajung să se cațere în funcții publice pentru a-și satisface nevoile proprii ale camarilei”, a mai declarat Robert Negoiță.Actualul primar al sectorului 3 a anunțat astăzi, 6 iulie, la prânz, că la alegerile locale din această toamnă nu va mai candida din partea PSD.Pedeapsa capitală în România a fost abolită prin decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990, conform Camerei Deputaților, fiind înlocuită cu închisoarea pe viață.Ulterior, în 1991, conform Capitolul 2 - Drepturile şi libertăţile fundamentale din Constituția României, interzicerea pedepsei cu moartea a fost confirmată.Ultimele persoane condamnate la moarte și executate au fost soții Nicolae și Elena Ceaușescu, pe 25 decembrie 1989.În luna iunie, Libertatea a dezvăluit că Robert Negoiță a stat cu iubita la 5 stele, în China, pe bani publici. Cazarea a fost achitată de Administrația Străzi S3, o companiei a primăriei sectorului condus de Negoiță, iar pe lângă această cazare au fost decontate și ședințe de masaj pentru trei membri din delegație, inclusiv pentru viceprimarul Elena Petrescu.Întrebat într-o ședință a Consiliului Local despre dezvăluirile Libertatea, primarul sectorului 3 a declarat că iubita lui “a meritat” să doarmă într-o cameră plătită din bani publici, deoarece lucrează pro-bono pentru o societate a primăriei pe care el o conduce. Edilul a susținut că nu a greșit cu nimic, iar dacă e o diferență de preț “de vreo 5 euro” o plătește el.