Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Un deliciu!

Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Vinetele reprezintă o sursă importantă de vitamine și fibre. Ele pot fi folosite în foarte multe rețete delicioase! Printre acestea, se numără și rețeta de vinete umplute cu ciuperci, de care te vei îndrăgosti imediat. Este ușor de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și are un gust senzațional!

Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Un deliciu!

Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Vinetele reprezintă o sursă importantă de vitamine și fibre. Ele pot fi folosite în foarte multe rețete delicioase! Printre acestea, se numără și rețeta de vinete umplute cu ciuperci, de care te vei îndrăgosti imediat. Este ușor de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și are un gust senzațional!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când nu știi ce să mai gătești familiei tale, încearcă ceva inedit! Renunță pentru o zi la carne și urmează această rețetă extrem de simplă. Nu necesită mult timp în bucătărie, are un gust senzațional și va fi pe placul tuturor!

Citește și: Rețetă gogonele murate.Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețetă de vinete la cuptor cu cașcaval.Ușor de gătit

Citește și: Rețetă de prăjitura Cabana.Desert delicios

Citește și: Rețetă de vinete cu parmezan.Ușor de gătit!

Rețetă de vinete umplute cu ciuperci – Ingrediente

  • 2 vinete mai mari
  • 300 g ciuperci albe
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 50 g cascaval ras
  • smântână
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Rețetă de vinete umplute cu ciuperci – Mod de preparare

  1. Vinetele se fierb întregi pentru aproximativ 5 minute, după care se scot din apă și se lasă la răcit.
  2. După ce s-au răcit, tăiați-le în jumătăți pe lungime și scoateți miezul.
  3. Într-o tigaie cu ulei încins se călesc ciupercile tăiate mărunt, ceapa, usturoiul, miezul vinetelor și pătrunjelul. Acestea se lasă la răcit, apoi se adaugă oul bătut împreună cu făina.
  4. Într-o tavă se pune o foaie de copt. Peste aceasta se așează vinetele tăiate și curățate de miez. Amestecul făcut anterior se așează în inteiorul vinetelor.
  5. După ce le-ați umplut, presărați cașcavalul ras și băgați-le la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute.
  6. Amestecați smântâna cu cașcaval ras și turnați peste vinete pentru un plus de savoare! Acestea se vor mai lăsa la cuptor până când cașcavalul este rumenit.

Sursă foto: Shutterstock