Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide

Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce și nu știi ce să gătești, pregătește această rețetă extrem de simplă de prăjituă! Nu ai nevoie de multe ingrediente, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și are un gust absolut senzațional! Iată cum se prepară!

Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide

Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce și nu știi ce să gătești, pregătește această rețetă extrem de simplă de prăjituă! Nu ai nevoie de multe ingrediente, nu necesită mult timp petrecut în bucătărie și are un gust absolut senzațional! Iată cum se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Atunci când îți dorești să pregătești ceva gustos pentru tine și familia ta, această rețetă este cea mai bună alegere! Se pregătește extrem de ușor și va deveni imediat desertul preferat al celor dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă plăcintă cu vinete.Ușor de făcut!

Citește și: Rețetă tartă de cocos de post.Un deliciu!

Citește și: Rețetă ciorbă de porc cu legume.Ca la mama acasă!

Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide – Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g iaurt
  • 5 ouă
  • zahăr vanilinat
  • 200 g stafide
  • zahăr după gust
  • unt la temperatura camerei
  • esență vanilie
  • zahăr pudră

Rețetă de prăjitură cu iaurt și stafide – Mod de preparare

  1. În primă fază, se separă albușurile de gălbenușuri.
  2. Albușurile se bat spumă, împreună cu un praf de sare. Se adaugă zahăr după gust și se mixează bine, până când compoziție este omogenă.
  3. Gălbușurile se bat separat cu restul de zahăr și cu esența de vanilie. Se adaugă iaurtul și se amestecă bine.
  4. În compoziția obținută anterior, se adaugă albușurile.
  5. Într-o tavă, se pune o foaie de copt, peste care se adaugă patru foi de plăcintă unse cu unt. Se adaugă compoziția obținută anterior, stafidele, apoi alte foi de plăcintă. Procesul se continuă până când se obține dimensiunea dorită a prăjiturii.
  6. Se lasă la cuptor 45 de minute, potrivit Antena 3.

Sursă foto: Shutterstock