Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu Bulgaria. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria va organiza, în perioada 29-31 martie, activităţi de protest în zona punctelor de control la trecerea frontierei PCTF Kardam – Negru Vodă, Silistra ferry – PCTF Ostrov), Ruse – PCTF Giurgiu şi Vidin – PCTF Calafat, inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PCTF […]

Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu Bulgaria. Anunțul Ministerului Afacerilor Externe

Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria va organiza, în perioada 29-31 martie, activităţi de protest în zona punctelor de control la trecerea frontierei PCTF Kardam - Negru Vodă, Silistra ferry - PCTF Ostrov), Ruse - PCTF Giurgiu şi Vidin - PCTF Calafat, inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto în PCTF menţionate, dar şi a circulaţiei rutiere, a atenționat marți Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

„Pe perioada desfăşurării activităţilor de protest este posibil ca, pentru perioade limitate de timp, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de control la trecerea frontierei menţionate şi în zonele adiacente acestora. Se pot forma coloane de autovehicule, în special de automarfare.”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

În acest context, MAE le recomandă turiștilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare,.

În ceea ce privește firmele româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, acestea trebuie să ia măsuri în vederea organizării itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

MAE subliniază importanţa informării corecte a şoferilor români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

FOTO: Hepta