Record de prahoveni aflați în izolare și carantină. Cu ce probleme se confruntă

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Prahova privind situația COVID din 13 august, în prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alți 2100 se află în carantină. Alți 255 de prahoveni sunt internați în spitale, din care în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, 16 fiind ventilați. Cei care sunt izolați la domiciliu pentru […] Articolul Record de prahoveni aflați în izolare și carantină. Cu ce probleme se confruntă apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Record de prahoveni aflați în izolare și carantină. Cu ce probleme se confruntă

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Prahova privind situația COVID din 13 august, în prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alți 2100 se află în carantină.

Alți 255 de prahoveni sunt internați în spitale, din care în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, 16 fiind ventilați.

Cei care sunt izolați la domiciliu pentru 14 zile, după ce au fost testați pozitiv la coronavirus, fără să aibă simptome, sau cei considerați contacți direcți ai pacienților cu COVID se confruntă cu mai multe probleme.

De exemplu, contacții direcți nu pot afla dacă au sau nu COVID pentru că nu sunt testați decât în cazul în care li se face rău și sunt internați în spital.

Dacă vor să se testeze, cei aflați în carantină sau izolare la domiciliu trebuie să se adreseze unor clinici private, însă costurile de deplasare pentru prelevarea probelor și efectuarea testului trebuie să achite din buzunar aproximativ 1000 de lei.

Mai mult, aceștia nu pot beneficia de concediu medical, în lipsa unei comunicări eficiente între DSP Prahova și medicii de familie, așa că majoritatea vor fi plătiți de angajatori în baza concediului de odihnă.

”Nu este tocmai plăcut să-ți petreci concediul acasă, fără să poți ieși măcar să-ți cumperi o pâine”, este mesajul unui ploieștean transmis redacției noastre astăzi.

În Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent au fost fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

În ultimele 24 de ore au fost descoperite 88 de noi cazuri în județ, Prahova situându-se pe locul al doilea, după Capitală.

 

Articolul Record de prahoveni aflați în izolare și carantină. Cu ce probleme se confruntă apare prima dată în Observatorul Prahovean.