Recomandarea Poliției după atenționarea de ninsori emisă de ANM

ANM a emis, duminică, un cod galben pentru mai multe județe din zona de Sud a României, cu precizarea că ninsori slabe se vor semnala în restul Munteniei, nu doar în zona de munte. Poliția Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără cauciucuri de iarnă. „Prima zăpadă din zona de sud a […] Articolul Recomandarea Poliției după atenționarea de ninsori emisă de ANM apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Recomandarea Poliției după atenționarea de ninsori emisă de ANM

ANM a emis, duminică, un cod galben pentru mai multe județe din zona de Sud a României, cu precizarea că ninsori slabe se vor semnala în restul Munteniei, nu doar în zona de munte. Poliția Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără cauciucuri de iarnă.

„Prima zăpadă din zona de sud a țării, de anul acesta, este anunțată pentru mâine. Ne dorim să nu ia pe nimeni prin surprindere și cu toții să avem cauciucuri de iarnă la mașini. Conducem atent, cu distanță suficientă față de autovehiculul din față. Starea traseului pe care urmează să îl parcurgem poate fi verificată pe site: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic”, a anunțat Poliția Română, la scurt timp după ce meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru mai multe județe, cu precizarea că precipitațiile slabe sub formă de ninsoare se vor extinde în mai multe zone.

Codul galben de ninsori este valabil în perioada 30 noiembrie, ora 05.00 – 30 noiembrie, ora 20.00.

„În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea”, a anunțat ANM.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare, spun meteorologii, se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Foto – Facebook – Poliția Română

Articolul Recomandarea Poliției după atenționarea de ninsori emisă de ANM apare prima dată în Observatorul Prahovean.