Reacţia ministrului justiţiei după ce Giorgiana Hossu, fosta şefă a DIICOT, a decis să se pensioneze la 48 de ani

Întrebat cum vede pensionarea fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hossu, ministrul justiției a spus că „este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie”, relatează News.ro. Stelian Ion a vorbit și despre găsirea unor soluții astfel încât magistrații să-și dorească să rămână în sistem, într-o declarație de […]

Reacţia ministrului justiţiei după ce Giorgiana Hossu, fosta şefă a DIICOT, a decis să se pensioneze la 48 de ani

Întrebat cum vede pensionarea fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hossu, ministrul justiției a spus că „este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie”, relatează News.ro. Stelian Ion a vorbit și despre găsirea unor soluții astfel încât magistrații să-și dorească să rămână în sistem, într-o declarație de presă susținută, miercuri, 16 iunie, la Palatul Victoria.


„Mă interesează să venim cu propuneri care se fac în aşa fel încât magistraţii să îşi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare de timp”, a precizat Stelian Ion.


„Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie. Mă gândesc că peste câţiva ani, dacă aş fi fost magistrat, iată mi-aş fi putut depune şi eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginaţia mea. Nu mi-aş imagina vreodată o asemenea ipoteză, dar iată că în România se întâmplă”, a declarat ministrul justiției, după ce fosta șefă a DIICOT a decis să se pensioneze la nici 50 de ani.


Ministrul a spus însă că este nevoie de mai multe soluții astfel încât magistrații să nu își mai dorească să iasă din sistem.


„Adică să aibă condiţiile din punct de vedere logistic asigurate şi de curând am început în cadrul unui grup de lucru care va verifica posibilităţile de modificare a Codului de procedură civilă, astfel încât să degrevăm instanţele, să accelerăm procesele. Contează foarte mult durata. Toate aceste instrumente să fie la îndemâna magistraţilor”, a adăugat ministrul justiţiei.


„Iar pe chestiunile legate de pensionare am răspuns de foarte multe ori. Sunt nişte variante în lucru şi, până când nu agreăm împreună cu sistemul judiciar, cu Ministerul Muncii şi cu colegii din Parlament formula ideală, nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a mai spus Stelian Ion.