Razie în Prahova în autobuze, microbuze și pe terase. Amenzi date pe legislația anti-COVID. FOTO

În acest weekend, polițiștii prahoveni au efectuat controale pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Comunicatul IJP Prahova Echipele mixte, formate din aproximativ 350 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și […] Articolul Razie în Prahova în autobuze, microbuze și pe terase. Amenzi date pe legislația anti-COVID. FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Razie în Prahova în autobuze, microbuze și pe terase. Amenzi date pe legislația anti-COVID. FOTO

În acest weekend, polițiștii prahoveni au efectuat controale pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Comunicatul IJP Prahova

Echipele mixte, formate din aproximativ 350 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acționând în zonele aglomerate, terase și în mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților au fost controlate 174 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 396 de  persoane și verificate 131 de autovehicule (dintre acestea 52 de mijloace de transport public în comun).

Astfel, au fost efectuate verificări la 116 societăți comerciale, fiind aplicate în total 97 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 30.900 de lei.

Dintre acestea, 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții, 6 de natură economică și 41 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Acțiunile au vizat și verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

De exemplu, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Azuga  au depistat 9 persoane care consumau produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în spațiul comun de servire a mesei din interiorul unui restaurant din localitate, deși această activitate este suspendată conform prevederilor legale în vigoare,  motiv pentru care, operatorul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu    amendă în valoare de 5.000 de lei.

FOTO

 

 

 

 

 

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Articolul Razie în Prahova în autobuze, microbuze și pe terase. Amenzi date pe legislația anti-COVID. FOTO apare prima dată în Observatorul Prahovean.