Răsturnare de situație. Ministerul Educației nu interzice oferirea de mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie. Comunicatul oficial

După ce secretarul de stat Sorin Ion a declarat că elevii nu pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 martie, ca măsură de protecție anti-covid (detalii AICI), Ministerul Educației a emis un comunicat prin care consideră că simbolurile primăverii nu pot fi interzise. ”Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către […] Articolul Răsturnare de situație. Ministerul Educației nu interzice oferirea de mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie. Comunicatul oficial apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Răsturnare de situație. Ministerul Educației nu interzice oferirea de mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie. Comunicatul oficial

După ce secretarul de stat Sorin Ion a declarat că elevii nu pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 martie, ca măsură de protecție anti-covid (detalii AICI), Ministerul Educației a emis un comunicat prin care consideră că simbolurile primăverii nu pot fi interzise. ”Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență” se arată în comunicatul pe care îl publicăm, integral, mai jos.

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, susține că tradițiile nu pot fi interzise. ”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal” a spus Câmpeanu la Antena 3.

Comunicatul Ministerului Educației:

În ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 – II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă).

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori și mărțișoare” în categoria „obiecte personale”.

Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2.

Articolul Răsturnare de situație. Ministerul Educației nu interzice oferirea de mărțișoare și flori în școli de 1 și 8 Martie. Comunicatul oficial apare prima dată în Observatorul Prahovean.