Raportul experţilor înaintat justiției, despre moartea lui Diego Maradona: „Abandonat în voia sorţii”

Comisia medicală formată din 20 de experţi la Buenos Aires, între care medici legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, a încheiat raportul asupra morții lui Diego Maradona, relatează site-ul gsp.ro. În raportul trimis luni, 3 mai, justiției argentiniene, experții au concluzionat că fostul campion mondial, decedat pe 25 noiembrie 2020, […]

Raportul experţilor înaintat justiției, despre moartea lui Diego Maradona: „Abandonat în voia sorţii”

Comisia medicală formată din 20 de experţi la Buenos Aires, între care medici legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, a încheiat raportul asupra morții lui Diego Maradona, relatează site-ul gsp.ro.


În raportul trimis luni, 3 mai, justiției argentiniene, experții au concluzionat că fostul campion mondial, decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unor probleme cardiace, a fost „abandonat în voia sorţii” de echipa sa medicală înaintea morţii, a declarat o sursă apropiată familiei, citată de AFP, potrivit Agerpres.


De asemenea, raportul mai arată că echipa medicală i-a prescris lui Maradona un tratament „inadecvat, deficitar şi imprudent”, conducând la o lentă agonie.


În raportul experților se mai arată că fostul campion mondial „ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de terapie adecvat şi polivalent.


Neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov au hotărât ca Diego să nu mai rămână internat la spital, ci îngrijit acasă, de o infirmieră.


„Semnele de pericol de moarte pe care el le prezenta au fost ignorate”, consideră experţii.


Mario Braudy, avocatul lui Diego Fernando, fiul în vârstă de 8 ani al legendei argentiniene, a confirmat informaţia în faţa biroului procurorului general din San Isidro (Buenos Aires).


Parchetul a deschis o anchetă care caută să determine o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în tratamentele medicale administrate fostului decar al Argentinei, decedat în urma unui stop cardiac, singur în reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires.


Declaraţiile a două din cele cinci fete ale fostului căpitan al echipei Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care îl indică pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept principal responsabil de deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor, au declanşat o procedură judiciară.


Neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov au fost primii vizaţi de ancheta în cazul morţii lui Maradona.


Avocatul neurochirurgului Leopoldo Luque, Julio Rivas, a respins concluziile raportului, pe care îl consideră „parţial, tendenţios şi fără fundament ştiinţific”. El a declarat că va face recurs în instanţă.


Biroul procurorului general din San Isidro a deschis, la finele lunii noiembrie, o anchetă pentru a determina responsabilităţile în cazul morţii lui Maradona.


Operat la începutul lunii noiembrie de un hematom la cap, campionul mondial din 1986 a decedat câteva săptămâni mai târziu din cauza „unui edem pulmonar acut secundar şi o insuficienţă cardiacă cronică”.