Raed Arafat, apel la presă pentru combaterea dezinformării: „Trebuie oprit microfonul tuturor celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lansat sâmbătă un apel la mass-media, în special la televiziuni și radiouri, pentru a nu promova afirmațiile celor care dezinformează și care îi îndeamnă pe alții să nu se vaccineze, afirmând că „trebuie oprit microfonul” măcar două-trei luni. „Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează […]

Raed Arafat, apel la presă pentru combaterea dezinformării: „Trebuie oprit microfonul tuturor celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lansat sâmbătă un apel la mass-media, în special la televiziuni și radiouri, pentru a nu promova afirmațiile celor care dezinformează și care îi îndeamnă pe alții să nu se vaccineze, afirmând că „trebuie oprit microfonul” măcar două-trei luni.


„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat sâmbătă, citat de Agerpres, la Ciolpani, unde a ajuns ajutorul oferit de Danemarca pentru tratatea bolnavilor de COVID.


Șeful DSU consideră că „suntem la momentul în care să facem aşa” și că presa ar trebui să promoveze sfaturi care au o bază științifică și să explice de ce este bine să te vaccinezi și care sunt riscurile care rămâi nevaccinat.


„Măcar două-trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a precizat Arafat.