(Publicitate electorală) Interviu cu Simona Spătaru, candidata USR PLUS și PNL la primăria Sectorului 4

Simona Spătaru promite dezvoltarea Parcului de Investiții București-Sud  Simona Spătaru, candidata USR PLUS susținută de PNL la Primăria Sectorului 4, a vorbit, în cadrul unui scurt interviu pentru Libertatea, în contextul lansării programului său de guvernare locală, despre principalele obiective de mandat, dar și despre investițiile pe care dorește să le facă pentru dezvoltarea Sectorului […]

(Publicitate electorală) Interviu cu Simona Spătaru, candidata USR PLUS și PNL la primăria Sectorului 4

Simona Spătaru promite dezvoltarea Parcului de Investiții București-Sud 


Simona Spătaru, candidata USR PLUS susținută de PNL la Primăria Sectorului 4, a vorbit, în cadrul unui scurt interviu pentru Libertatea, în contextul lansării programului său de guvernare locală, despre principalele obiective de mandat, dar și despre investițiile pe care dorește să le facă pentru dezvoltarea Sectorului 4, atât în planul educației, cât și al antreprenoriatului. 


Care este viziunea programului dumneavoastră de dezvoltare locală?


Simona Spătaru: Corectitudine, transparență și eficiență. Sunt cele trei ingrediente care vor defini întreg mandatul meu de primar al Sectorului 4 și cele trei principii care au stat la baza realizării programului de dezvoltare locală. Plecăm de la o premisă simplă: să respectăm drepturile oamenilor și să lucrăm în interesul lor. 


Ce va însemna “Fără hoție și nepotisme în instituțiile primăriei” în mandatul dumneavoastră?


Simona Spătaru: Acest obiectiv este pentru USR PLUS un principiu pe baza căruia ne vom desfășura întreaga activitatea publică. Îl vom implementa prin : respectarea procedurilor de concurs pentru accesul într-o functie publică, cu scopul de a angaja oameni bine pregătiți profesional și prin asigurarea unei transparențe totale a acestor proceduri de recrutare. 


Am văzut pe site-ul dumneavoastră că Parcul de Investiții București-Sud este primul obiectiv pe care îl aveți în vedere ca primar. Cum vă propuneți concret să implementați acest proiect și în cât timp?


Simona Spătaru: Dezvoltarea Parcului de investitii Bucuresti-Sud este unul dintre cele mai importante obiective, propunându-ne să avem minimum 10.000 noi locuri de muncă. Acest proiect este posibil prin atragerea de fonduri europene prin Programul Operational Regional Bucuresti Ilfov. Estimăm un timp de patru-cinci ani pentru dezvoltarea acestuia. În aceeași măsură, ne propunem dezvoltarea de centre de inovare și IT pentru că dorim să încurajăm cercetarea, inovarea, dar și industriile creative. Pentru acest proiect ne gândim la zona Platformei IMGB. În acest mod putem încuraja și valorifica patrimoniul industrial actual.


Pentru că suntem la capitolul investiții, cum le veți folosi în planul educației?


Simona Spătaru: Investițiile în educație sunt pilonul de bază al programului meu de dezvoltare locală, iar demararea proiectelor de construire a 4 creșe, 4 grădinite si 4 școli cu program prelungit, cu baze sportive sunt o prioritate, în acest sens. Copiii au nevoie de grădinițe și școli dotate cu echipamente potrivite secolului 21. Statul, primăria trebuie să le asigure tuturor copiilor, indiferent de statutul social, condițiile necesare de învățare și toată aparatura necesară care să le stimuleze creativitatea și performanțele școlare, dar și să finanțeze toate activitățile educaționale. Bursele școlare sunt un factor deosebit de important, în acest sens, din păcate tratat cu mult prea multă indiferență și ignoranță de vechea administrație PSD-istă. Cuantumul acestor burse trebuie să reflecte nevoile și efortul copiilor, iar pentru a-și atinge scopul, ele trebuie plătite la timp, nu doar în perioadele electorale. Ne vom asigura că toate aceste burse, atât cele sociale, cât și cele de merit vor fi plătite la timp.  Pentru că tinerii de azi sunt adulții de mâine, îmi propun, totodată, să dezvolt proiecte prin care să îi încurajez să participe activ la viața comunității cu ideile lor și să se antreneze, astfel, pentru momentele în care ei vor fi cei care vor lua deciziile. Toate planurile, dar și ideile pentru dezvoltarea educației și nu numai le-am expus pe site-ul meu https://www.simonaspataruprimar.ro/


Crerdeți că Nicușor Dan are prima șansă la Primăria Capitalei?


Simona Spătaru: Nicușor Dan a avut prima șansă din momentul în care a intrat în cursa electorală. Românii nu mai pot fi păcăliți, iar PSD, oricât se străduiește să apeleze la tot felul de tertipuri și manevre, care nu au nimic de-a face cu politica democratică, nu face decât să își arate adevărata față: un partid vechi, nereformat, pentru care minciuna și manipularea sunt valori de bază. Pentru că doar asta știu, și doar asta au făcut în ultimii 30 de ani. Ei aruncă cu noroi, noi venim cu proiecte, cu idei concrete și cu planuri pe termen lung, care merg dincolo de un mandat, pentru reformarea administrațiilor locale. 


Care va fi relația cu Nicușor Dan dacă va ajunge la Primăria Capitalei?


Simona Spătaru: O relație așa cum ar trebui să fie între doi primari – de colaborare. Avem aceeași misiune și aceleași obiective de îndeplinit: să reparăm ce s-a stricat și să construim un viitor mai bun pentru bucureșteni. Nu va fi o competiție sau o întrecere, ci ne vom ajuta reciproc pentru a duce la îndeplinire proiectele pe care vrem să le punem în aplicare.