PSD: „Creșterea salariului mimim, încă un pas spre modelul european de salarizare”

PSD consideră că majorarea la 3.000 lei a salariului minim brut de la 1 ianuarie 2023 se înscrie în politica de salarizare a Uniunii Europene. PSD este de părere că abordarea clasei politice din România în privința majorării salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene. Este vorba de Directiva privind salariile minime adecvate în UE adoptată de Consiliul Europei la începutul lunii octombrie. „Creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie 2023 este un pas necesar pentru înscrierea… Articolul PSD: „Creșterea salariului mimim, încă un pas spre modelul european de salarizare” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

PSD: „Creșterea salariului mimim, încă un pas spre modelul european de salarizare”

PSD consideră că majorarea la 3.000 lei a salariului minim brut de la 1 ianuarie 2023 se înscrie în politica de salarizare a Uniunii Europene.

PSD este de părere că abordarea clasei politice din România în privința majorării salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene.

Este vorba de Directiva privind salariile minime adecvate în UE adoptată de Consiliul Europei la începutul lunii octombrie.

Creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie 2023 este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime.”, sunt de părere social-democrații.

În opinia PSD, prin această majorare ponderea salariului minim ajunge la 46,5% din salariul mediu brut raportat de Institutul Național de Statistică pentru luna septembrie 2022.

Creșterea salariului minim de la începutul anului viitor va facilita atingerea țintei de 50% din salariul mediu pe economie la data de 1 ianuarie 2024, așa cum cere forul european.

În acest moment, salariul minim din România reprezintă doar 39,5% din salariul mediu brut, cu mult sub valoarea de 50%.

Alinierea României la modelul european privind salariul minim este cea mai bună cale pentru a determina tinerii să nu mai plece la lucru în străinătate și pentru a asigura forța de muncă necesară companiilor din România.”, este de părere PSD.

De la 1 ianuarie 2023 salariul minim pe economie ar urma să crească la valoarea de 3.000 lei brut, din care o cotă de 200 lei nu va fi supusă impozitării.

Articolul PSD: „Creșterea salariului mimim, încă un pas spre modelul european de salarizare” apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.