Protest al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie din Săpoca. Oamenii cer mărirea salariilor și reclamă lipsa de personal

Angajații unității medicale au protestat luni, în curtea spitalului, spunând că nu le sunt majorate salariile și că schema de personal este insuficientă în raport cu numărul mare de pacienți per angajat, notează News.ro. Angajaţii spun că, deși există hotărâri judecătoreşti definitive pentru majorarea salariilor, acest lucru nu s-a aplicat. De asemenea, aceștia se plâng […]

Protest al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie din Săpoca. Oamenii cer mărirea salariilor și reclamă lipsa de personal

Angajații unității medicale au protestat luni, în curtea spitalului, spunând că nu le sunt majorate salariile și că schema de personal este insuficientă în raport cu numărul mare de pacienți per angajat, notează News.ro.

Angajaţii spun că, deși există hotărâri judecătoreşti definitive pentru majorarea salariilor, acest lucru nu s-a aplicat. De asemenea, aceștia se plâng că nu au destui oameni, în contextul în care o asistentă are în grijă aproximativ 40 de pacienți.

Angajaţii de la Săpoca acuză şi un management defectuos la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă şi au formulat în acest sens o plângere penală în care reclamă mai multe nereguli în activitatea managerului unităţii sanitare şi a persoanei responsabile cu achiziţiile.

„Nemulţumirile sunt foarte multe. Sunt cei din TESA cărora nu li s-au pus în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive pe care le-au obţinut la Curtea de Apel, personalul medical lipsă, lipsa medicamentelor, prezenţa a zeci de câini în curtea secţiilor spitalului. Prin protestul de astăzi cerem demisia conducerii spitalului”, a declarat liderul de sindicat de la Săpoca, Mariana Spoială.

Protestul a durat aproape două ore. O delegaţie a discutat cu conducerea unităţii sanitare, iar angajații au renunțat la protest, cu toate că nu au primit un răspuns favorabil cererilor lor.