Proiectil de artilerie, ridicat de pirotehniștii ISU Ialomița de pe malul Brațului Borcea al Dunării

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au executat marți, 20 iulie, o misiune de asanare muniție rămasă neexplodată, găsită pe malul Brațului Borcea al Dunării, pe raza localității Vlădeni. Astfel, potrivit ISU Ialomița, specialiștii [...]

Proiectil de artilerie, ridicat de pirotehniștii ISU Ialomița de pe malul Brațului Borcea al Dunării

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au executat marți, 20 iulie, o misiune de asanare muniție rămasă neexplodată, găsită pe malul Brațului Borcea al Dunării, pe raza localității Vlădeni.

Astfel, potrivit ISU Ialomița, specialiștii inspectoratului au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică și au ridicat un proiectil exploziv, de calibru 100 de milimetri, descoperit de un localnic pe raza comunei Vlădeni.

„Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, localnicul a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Pirotehniștii inspectoratului au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii în condiții de siguranță.