Profesorul bihorean care a instigat împotriva măștilor în sala de clasă, la miting PSD, alături de mai mulți copii. ”E ceva atât de grav?”

Profesorul Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, ajuns în centrul atenției după ce a făcut o pledoarie împotriva măștilor de protecție, a participat la o acțiune electorală a PSD în favoarea candidatului acestui partid la Primăria Oşorhei, împreună cu mai mulți copii minori, relatază publicația locală Bihoreanul. Imaginile cu profesorul care participă […]

Profesorul bihorean care a instigat împotriva măștilor  în sala de clasă, la miting PSD, alături de mai mulți copii. ”E ceva atât de grav?”

Profesorul Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, ajuns în centrul atenției după ce a făcut o pledoarie împotriva măștilor de protecție, a participat la o acțiune electorală a PSD în favoarea candidatului acestui partid la Primăria Oşorhei, împreună cu mai mulți copii minori, relatază publicația locală Bihoreanul.


Imaginile cu profesorul care participă la mitingu au fost publicate de publicația locală, stârnind critici și din partea candidatului PNL la alegerile din comuna


”Nu am crezut că acest domn profesor are atâta tupeu să aducă la o acţiune electorală copii. Sunt elevi de la acelaşi liceu, unde este elev şi copilul candidatului PSD, Adrian Seica”, a acuzat contracandidatul PNL Ioan Gligor, actual viceprimar al comunei.


Contactat de reporterii Bihoreanul, Nelu Pop a refuzat să facă precizări.


”Nu sunt membru al niciunui partid şi nu înţeleg de ce mă întrebaţi ce fac eu în timpul liber. Nu spun nici că am fost, nici că n-am fost, e viaţa mea personală. Refuz să vă răspund la orice întrebare”, a spus, inițial, profesorul Nelu Pop.


Ulterior, nu înainte de a preciza că are avocat, el a declarat, pentru bihon.ro: ”Sunt copii cu părinți. Da, lângă mine în poză e fetița mea. Părintele unui copil ne-a solicitat, dacă vrem să fim alături de el. S-au împărțit pliante și omul si-a facut campanie electorală. E ceva atât de grav?”.


Foto: Bihon.ro

Candidatul PSD la comuna Oşorhei, Adrian Seica, i-a luat apărarea profesorului de sport: ”E bun profesionist, dedicat muncii sale, cu performanţe la activ, produce anual 8-12 medaliaţi şi a lucrat inclusiv pentru lotul naţional de lupte”.


Candidatul PSD: ”Suntem alături de el”

Candidatul PSD neagă că profesorul s-ar fi implicat direct în campania sa ori că ar fi membru sau susţinător PSD.


Pop, plan secund, în pantaloni scurți de blugi, la acțiunea de la Oșorhei. Foto: Bihoreanul.

Suntem prieteni, suntem mai mulţi părinţi pe ai căror copii îi antrenează şi îl apreciem mult pentru munca sa. A fost o manifestare de weekend, în afara şcolii, la care au venit mai mulţi părinţi, însoţiţi de 3-4 copii, inclusiv Nelu. I-am invitat la o masă, a fost o întâlnire amicală, nicidecum o campanie electorală făcută cu elevi, cum vor unii să interpreteze.

Adrian Seica, unul dintre candidații la Primăria Oșorhei:

”Suntem alături de el. Ne vom duce în faţa Inspectoratului, dacă e cazul”, a spus Seica.


O nouă anchetă

Fotografiile cu profesorul înconjurat de minori au ajuns joi şi în posesia Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, iar inspectorul şef Virgil Blage a afirmat a sesizat comisia de disciplină a unității școlare.


IŞJ Bihor a anunţat zilele trecute, după ce înregistrarea anti-masca de protecţie făcută chiar de profesorul de sport a devenit virală pe Facebook, că depune împotriva acestuia şi o plângere penală, pentru încălcarea prevederilor legale privind zădărnicirea combaterii bolilor.


Poliţia Bihor a anunţat că s-a autosesizat în urma apariţiei înregistrării şi că profesorul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.500 lei, în baza Legii 55/2020.


Foto principal: bihon.ro