Problemele din sistemul ATI, corijate prin finanțare europeană

Guvernul Orban a găsit soluția pentru demararea unor lucrări ample de reparație, modernizare și achiziție de echipamente necesare pentru toate secţiile de terapie intensivă din spitale. Premierul Ludovic Orban a… The post Problemele din sistemul ATI, corijate prin finanțare europeană appeared first on Ziarul Știrea.

Problemele din sistemul ATI, corijate prin finanțare europeană

Guvernul Orban a găsit soluția pentru demararea unor lucrări ample de reparație, modernizare și achiziție de echipamente necesare pentru toate secţiile de terapie intensivă din spitale. Premierul Ludovic Orban a anunțat că toate aceste operațiuni vor debuta imediat după ce vor fi finalizate planurile de verificări efectuate de Direcţiile de Sănătate Publică, prin inspectorii sanitari, în toate secţiile de terapie intensivă din spitale.

Deputatul PNL, Mihăiță Găină, nuanțează declarațiile făcute de primul ministru: ”În urma controalelor DSP va exista un plan de conformare adus la cunoștința managerilor spitalelor, care va cuprinde toate lucrările de renovare și modernizare, aceste cheltuieli urmând să fie decontate printr-o finanțare europeană nerambursabilă. Cât privește creşterea capacităţii de tratare a pacienților care au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă și în județul nostru va fi crescută capacitatea de tratare și dacă, din păcate, se va ajunge în cel mai de nedorit și sumbru scenariu, atunci se va hotărî transformarea de noi spitale în unități suport de tratare a pacienților cu Covid”, dă asigurări candidatul PNL pentru un nou mandat de deputat. Guvernul a făcut public, deja, planul pentru această săptămână, potrivit căruia este prevăzută o creştere a capacităţii cu cel puţin 200 de paturi la terapie intensivă.

”Sunt soluţii pe care Cabinetul Orban le-a gândit pe fiecare regiune în parte. De asemenea, știu că s-a mai discutat la Palatul Victoria și despre situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de terapie intensivă. Așadar, noi, cei de la PNL, facem dovada preocupării active și susținute față de protejarea sănătății românilor și a îmbunătățirii stării de sănătate a celor care s-au infectat cu Covid19”, a mai arătat deputatul liberal ialomițean.

Comandat de Partidul Naţional Liberal

Executat de SC EDITOR SRL

Cod AEP 11200025

The post Problemele din sistemul ATI, corijate prin finanțare europeană appeared first on Ziarul Știrea.