„Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” Exemplu de întrebare în testul grilă al celor care vor funcția de director de școală

Pe 15 octombrie s-a desfășurat proba scrisă a concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unităților de învățământ preuniversitar. În Prahova au fost vacante 207 astfel de posturi.„ Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” a fost exemplul hilar pe care candidații l-au avut ca model de întrebare în grilă. Exemplul a […] Articolul „Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” Exemplu de întrebare în testul grilă al celor care vor funcția de director de școală apare prima dată în Observatorul Prahovean.

„Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” Exemplu de întrebare în testul grilă al celor care vor funcția de director de școală

Pe 15 octombrie s-a desfășurat proba scrisă a concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unităților de învățământ preuniversitar. În Prahova au fost vacante 207 astfel de posturi.„ Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” a fost exemplul hilar pe care candidații l-au avut ca model de întrebare în grilă.

Exemplul a avut trei variante de răspuns la fel de comice. Varianta a: au forme diferite. Varianta b: cuțitul este mai periculos decât lingura. Varianta c: amândouă cântăresc mai puțin de un kilogram. Varianta d: amândouă sunt folosite pentru a mânca.

A existat chiar și o explicație (pentru…neștiutori) cu privire la corectitudinea alegerii variantei d. Așadar, „răspunsurile a și b nu reprezintă asemănări. Răspunsul c este adevărat, dar nu este cea mai importantă asemănare dintre cuțit și lingură.” au ținut să sublinieze reprezentanții de la Educație.

Examenul a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns, care trebuia rezolvați în 120 de minute.

În Prahova, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă. Evaluarea testului s-a făcut în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute pot fi contestate în decurs de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Lista finală cu cei admiși va fi afișată pe 20 octombrie. Urmează interviurile care au loc în perioada 15 noiembrie- 8 decembrie.

Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă.

 

Articolul „Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” Exemplu de întrebare în testul grilă al celor care vor funcția de director de școală apare prima dată în Observatorul Prahovean.