Primul manager de spital de care a scăpat Nicușor Dan a fost numit pe aceeași poziție la Spitalul de Pediatrie Ploiești

Primarul PNL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat, pe Facebook, că noul manager al Spitalului de Pediatrie din oraș va fi, din 29 ianuarie, Dan Sîmpălean, chiar managerul căruia Nicușor Dan nu i-a prelungit înțelegerea la sfârșitul anului trecut cu Spitalul Filantropia după un raport al Corpului de Control. La sfârșitul anului trecut, cu o […]

Primul manager de spital de care a scăpat Nicușor Dan a fost numit pe aceeași poziție la Spitalul de Pediatrie Ploiești

Primarul PNL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat, pe Facebook, că noul manager al Spitalului de Pediatrie din oraș va fi, din 29 ianuarie, Dan Sîmpălean, chiar managerul căruia Nicușor Dan nu i-a prelungit înțelegerea la sfârșitul anului trecut cu Spitalul Filantropia după un raport al Corpului de Control.


La sfârșitul anului trecut, cu o lună înainte de despărțirea de spitalul bucureștean, Libertatea a arătat cum Sîmpălean a adus în spital firma la care lucrase și cumpărase dezinfectanți de 5 ori mai scumpi.

„Începem să profesionalizăm la cel mai înalt nivel activitatea Primăriei Municipiului Ploiești! Din data de 29 ianuarie, Spitalul de Pediatrie Ploiești va avea un nou manager în persoana dr. Dan Ștefan Sîmpălean, specialist în domeniul managementului serviciilor de sănătate.


Îi mulțumesc dr. Cătălin Vișean pentru modul în care și-a desfășurat activitatea de manager al Spitalului de Pediatrie până acum și îi doresc succes in proiectele viitoare!”, a fost anunțul postat pe Facebook de Andrei Volosevici, cel care, cu 57% din voturi, a fost ales primar al Ploieștiului.Volosevici a mai ocupat această poziție între 2008-2012, apoi a fost senator din partea PNL.


Ședere cu probleme


Dan Sîmpălean a fost îndepărtat de la șefia Spitalului Filantropia în luna decembrie, în urma unui raport al corpului de control în care se regăseau și informații publicate în ultimele luni de Libertatea.


Astfel, ziarul a arătat cum Sîmpălean a adus în spital firma la care lucrase și cumpărase dezinfectanți de 5 ori mai scumpi .Mai mult, Libertatea a scris despre o licitație atribuită firmei fostului asociat al lui Adrian Streinu-Cercel într-un off-shore, Ducos Trading. Aceasta a fost anulată de CNSC.


Deși Nicușor Dan a lăsat să se înțeleagă că acesta a fost demis, lui Sîmpălean îi expira interimatul prelungit de Gabriela Firea. Totuși, primarul Capitalei nu a dorit ca Sîmpălean să rămână la șefia Spitalului Filantropia, el fiind primul demis.


Spitalul de Pediatrie din Ploiești devine, astfel, al treilea condus de Sîmpălean. El a ocupat funcția de manager și la Spitalul Clinic Județean Mureș.