Primii americani ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 în decembrie

Primii cetățeni americani ar putea beneficia de vaccinul anti-COVID-19 imediat după 11 decembrie, potrivit doctorului Moncef Slaoui, șeful programului de vaccin împotriva coronavirusului din SUA, anunță BBC. Moncef Slaoui a declarat pentru CNN că planul este de a „transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore” de la aprobarea vaccinului. Aceste […]

Primii americani ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 în decembrie

Primii cetățeni americani ar putea beneficia de vaccinul anti-COVID-19 imediat după 11 decembrie, potrivit doctorului Moncef Slaoui, șeful programului de vaccin împotriva coronavirusului din SUA, anunță BBC.


Moncef Slaoui a declarat pentru CNN că planul este de a „transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore” de la aprobarea vaccinului.


Aceste declarații au apărut în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din toată țara.


Până duminică, SUA a înregistrat peste 12 milioane de cazuri și 255.000 de decese, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.


Compania farmaceutică americană Pfizer și partenerul său BioNTech au depus vineri o cerere de autorizare de urgență în SUA a vaccinului Covid-19.


Datele dintr-un studiu avansat au arătat că vaccinul protejează 94% dintre adulții cu vârsta peste 65 de ani. Se așteaptă ca Food and Drug Administration (FDA), un comitet consultativ pentru vaccin, să se întrunească pe 10 decembrie.


Doctorul Slaoui a declarat pentru CNN că vaccinul ar putea fi pus la dispoziția populației „poate în a doua zi după aprobare, pe 11 sau pe 12 decembrie”.


Care este situația generată de pandemie în SUA?


Centrele din SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au avertizat că numărul cazurile noi de coronavirus „crește rapid” în toată țara. În plus, numărul zilnic de morți a atins cel mai înalt nivel din luna mai.


FOTO: BBC

Mai multe state americane au impus noi restricții pentru a încerca să combată răspândirea pandemiei, iar în Texas Garda Națională a fost desfășurată în orașul El Paso pentru a ajuta personalul de la morgă, pe fondul unei creșteri a deceselor provocate de coronavirus.


California a anunțat până cel puțin pe 21 decembrie restricții de călătorie pe timp de noapte, între orele locale 22.00 și 5.00, în încercarea de a stopa răspândirea virusului.


California a raportat un total de un milion de cazuri săptămâna trecută, făcându-l al doilea stat care a depășit acest prag, după Texas.


De asemenea, în New York sunt introduse măsuri de restricție pe timp de noapte. Aici, restaurantele și sălile de sport pot rămâne deschise până la ora 22:00, în schimb, școlile au fost închise.


În aceste condiții, CDC i-a îndemnat pe americani să evite călătoriile pentru sărbătorile de Ziua Recunoștinței din 26 noiembrie pentru a preveni creșterea transmisiei. Anul trecut, aproximativ 26 de milioane de persoane au trecut prin aeroporturile țării în această perioadă a anului.


FOTO: EPA