Primele decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă au început să fie montate în Craiova. Oraşul se află în scenariul roşu

Primele decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă au fost montat în Craiova, deşi oraşul se află în scenariul roşu, fiind interzise desfăşurarea spectacolelor, iar restaurantele sunt închise, transmite portalul local Craiovaforum. Craiova se află în scenariul roşu din 20 octombrie, iar măsurile restrictive sunt în vigoare până în 2 noiembrie. Cu aproape o săptămână înainte de […]

Primele decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă au început să fie montate în Craiova. Oraşul se află în scenariul roşu

Primele decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă au fost montat în Craiova, deşi oraşul se află în scenariul roşu, fiind interzise desfăşurarea spectacolelor, iar restaurantele sunt închise, transmite portalul local Craiovaforum.


Craiova se află în scenariul roşu din 20 octombrie, iar măsurile restrictive sunt în vigoare până în 2 noiembrie. Cu aproape o săptămână înainte de expirarea măsurilor din scenariul roşu autorităţile au început să monteze primele decoraţiuni de iarnă în centrul oraşului.


La începutul lunii octombrie, primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, promitea că la Craiova va fi un târg de Crăciun nu doar frumos, ci și sigur.


„Anul acesta, Craiova va avea unul dintre cele mai sigure si frumoase târguri de Crăciun!”, a scris Olguța Vasilescu, pe pagina de Facebook, la începutul acestei luni.


Noul edil a distribuit un articol realizat de Forbes în care târgul de Crăciun din Craiova era menţionat printre destinaţiile sigure din Europa. Orașul Craiova, al șaselea oraș din România și capitala judeţului Dolj, dispune de piețe luminoase de Crăciun, care sunt în același timp sigure și autentice, se arată în descrierea oraşului românesc. Potrivit sursei citate, târgul de Crăciun din Craiova ar urma să se desfăşoare între 28 noiembrie şi 1 ianuarie.


Aceste destinații au fost alese pe baza mai multor criterii criterii: numărul de cazuri Covid-19 pe milion de locuitori, numărul de paturi de spital pe locuitor, proximitatea aeroporturilor, stabilirea măsurilor sanitare, diagrame de igienă în hoteluri, magazine, restaurante, transport public și locuri publice, trasee de circulație în interiorul piețelor de Crăciun.