Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, pe tema crizei gunoaielor: „Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la cererea declarării stării de alertă”!

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat, marți, înainte de începerea ședinței Consiliului Local Ploiești, demersurilor realizate până în prezent cu privire situația generată de criza gunoaielor la nivelul municipiului. Edilul a precizat că Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la solicitarea declarării stării de alertă. „În momentul în care am discutat în CLSU […] Articolul Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, pe tema crizei gunoaielor: „Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la cererea declarării stării de alertă”! apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, pe tema crizei gunoaielor: „Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la cererea declarării stării de alertă”!

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat, marți, înainte de începerea ședinței Consiliului Local Ploiești, demersurilor realizate până în prezent cu privire situația generată de criza gunoaielor la nivelul municipiului. Edilul a precizat că Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la solicitarea declarării stării de alertă.

„În momentul în care am discutat în CLSU (Comitetul Local pentru Situații de Urgență) am avut și două instituții invitate. Este vorba de APM și respectiv de Gara de Mediu. Garda de Mediu a sugerat la un moment dat, dar o să vedem exact oficial, și posibilitatea de a suspenda licența de mediu a societății”, a susținut Volosevici, care a precizat că, „în schimb, foarte clar, prin vot, exprimat clar și dur, și în scris, avem răspunsul DSP-ului care a explicat foarte clar că situația și că modul în care arată orașul și că munții de gunoaie care sunt pot duce într-o situație absolut deosebită, motiv pentru care s-a și sugerat să avem o reacție imediată”.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a precizat că a Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență privind declanșarea stării de alertă pe teritoriul municipiului.

„Astfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a hotărât, în temeiul prevederilor art. 24, lit a) și e) din OUG nr. 21/2004 – privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, să informeze Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova despre existența stării potențial generatoare de situații de urgență și să solicite, în conformitate de art 4(1), acordul Prefecturii Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploiești”, se arată în adresa transmisă de Primăria Ploiești către Prefectura Prahova.

Conform hotărârii CLSU, perioada stării de alertă ar urma să fie de 30 zile, iar ca măsură propusă a fost transmiterea unei adrese către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de notificare a rezilierii contractului de delegare prin concesiune a gestionării activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale., „ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către Delegat – SC Rosal Grup SA, sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploiești”.

Totodată, în hotărârea CLSU se mai precizează, tot ca măsură, „identificarea de către Municipiul Ploiești a măsurilor legale în vederea asigurării serviciului de curățenie căi publice la nivelul unității administrativ teritoriale”.

 

Articolul Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, pe tema crizei gunoaielor: „Prefectura Prahova a fost notificată cu privire la cererea declarării stării de alertă”! apare prima dată în Observatorul Prahovean.